Τρέιλερ «Anora»: Ένα από τα φαβορί του 2024 έρχεται στις αίθουσες

Η ταινία που άνοιξε τις επετειακές 30ές Νύχτες Πρεμιέρας πριν από λίγες μέρες έχει νέο, νικηφόρο τρέιλερ και ζητά μια θέση στην καρδιά μας.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Τρέιλερ «Anora»: Ένα από τα φαβορί του 2024 έρχεται στις αίθουσες

Η «Anora» είναι εξ ορισμού μια από τις ταινίες που χρωματίζουν τη χρονιά που διανύουμε. Την υπογράφει ένας δημιουργός - αγαπημένος πολλών, συμπαθής εν γένει, είναι η πρώτη αμερικανική ταινία που παίρνει Χρυσό Φοίνικα μετά το «Δέντρο της Ζωής» του Μάλικ το 2011, και ξεπροβάλλει σαν ένα από τα βασικά φαβορί της περιόδου των βραβεύσεων αλλά και των προσεχών Όσκαρ με δεδομένη κατά τα φαινόμενα την υποψηφιότητα της Μάικι Μάντισον (και όχι μόνο). Είναι επίσης και μια ταινία που ξαναδιαβάζει φόρμα και περιεχόμενο κλασικών ιστοριών παρελθόντων χρόνων, παραμυθιών έρωτα γενικώς ιδωμένων μέσα από ανδρική ματιά που πλέον αμφισβητείται/καθαιρείται.

Όπως ήδη θα ξέρουν οι περισσότεροι αναγνώστες μας, πολλοί εκ των οποίων θα είδαν ήδη την ταινία στην πανελλήνια πρεμιέρα της στις φετινές μας Νύχτες, η ιστορία είναι αυτή μιας σεξεργάτριας που κλέβεται με έναν γόνο Ρώσου ολιγάρχη, παντρεύονται, όμως οι Ρώσοι...έρχονται για να «αποκαταστήσουν» τα πράγματα.

Ήδη έχουν συζητηθεί παραλληλισμοί με την ιστορία του «Pretty Woman» - με τον Μπέικερ να δηλώνει ότι μόνο όταν του το έθεσαν μεσούντων των γυρισμάτων αντιλήφθηκε ομοιότητες, λέει όμως πως δεν έχει ξαναδεί την ταινία από το 1990 και υπόσχεται ότι θα το κάνει μόλις καταλαγιάσει ο θόρυβος. Δηλαδή τσεκάρετε το καλοκαίρι του '25 στο Letterboxd, όλο και κάτι θα σχολιάσει ο συμπαθής δημιουργός. Ίσως τότε και ως οσκαρούχος.

H Μάντισον, ανερχόμενη δύναμη της ταινίας (ίσως την θυμάστε από το «Κάποτε στο...Χόλιγουντ», ως ένα από τα βλαμμένα του Τσαρλς Μάνσον που συναντούν την κινηματογραφική τους μοίρα στο σπίτι του Μπραντ Πιτ), προετοιμάστηκε σκληρά για τον ρόλο της μέχρι τώρα ζωής της, ώστε να πείθει ως pole dancer, αλλά και ως ρωσομαθής και πολλά ακόμα στην ταινία. Μπράβο της και θα εκτιμηθεί. 

Ιδού ακολούθως το έμπλεο κινηματογραφικής ευφορίας τρέιλερ για μια ταινία της οποίας το μάρκετινγκ ξέρει καλά ότι υποστηρίζει γκανιάν της βραβευτικής σεζόν. Από τις 24/10 στην χώρα μας, επίσης.

 

The Horror: Το Variety ψηφίζει τις 100 καλύτερες ταινίες τρόμου της ιστορίας30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου