Απόψε το 11ο AOAFF παρουσιάζει το αριστούργημα του Βιτόριο Ντε Σίκα «Ο Κήπος των Φίτζι Κοντίνι» στο Σινέ Ριβιέρα

Το 11ο Athens Open Air Film Festival σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, παρουσιάζει τoν «Κήπο των Φίτζι Κοντίνι» του Βιτόριο Ντε Σίκα στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα την Δευτέρα 19 Ιουλίου (21:30). Είσοδος ελεύθερη.

Απόψε το 11ο AOAFF παρουσιάζει το αριστούργημα του Βιτόριο Ντε Σίκα «Ο Κήπος των Φίτζι Κοντίνι» στο Σινέ Ριβιέρα

Το 1938 η αντιεβραϊκή χιτλερική λαίλαπα καταφθάνει επίσημα στην ως τότε πρακτικά αμόλυντη μουσολινική Ιταλία. Και η εβραϊκή αριστοκρατική οικογένεια των Φίντζι-Κοντίνι, με την πανέμορφη κόρη Μικόλ (Ντομινίκ Σαντά) που έχει ερωτευθεί παράφορα από παιδί ο μεσοαστός Βιτόριο (Λίνο Καπολίκιο), ζουν εν αγνοία τους τις τελευταίες μέρες του δύοντος κόσμου τους.

Στα τέλη του '60, ο ανυπολόγιστου έρματος Ντε Σίκα βιώνει μια κριτική ανυποληψία. Όμως το 1970 επιστρέφει θριαμβευτικά με τον «Κήπο των Φίτζι Κοντίνι»: Μια φαινομενικά μικρή ραψωδία πάνω στο τέλος του κόσμου που έφερε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ένα έργο που περιφέρει κάτω από ρομαντική, σχεδόν ανάλαφρη σε στιγμές, φορεσιά την οδύνη του ανεκπλήρωτου, την ανθρώπινη τραγωδία της Ιστορίας που τρέχει ερήμην και, συχνά, εναντίον μας.

Ο συμβολισμός του τείχους των Φίντζι-Κοντίνι, που χωρίζει τον κόσμο από τον κόσμο τους, η αινιγματική σεξουαλική ψυχρότητα της Μικόλ, που εσωκλείει και την διττή ταξική κατανόηση του Ντε Σίκα, η απονευρωμένη ομοφυλοφιλία του αριστοκράτη Αλμπέρτο (Χέλμουτ Μπέργκερ), η προπολεμική Φεράρα, η φθινοπωρινή μουσική του Μπιλ Κόντι, όλα τους και άλλα τόσα συμβάλλουν στην αρυτίδωτη, σοφή ματιά του 70άρη Ντε Σίκα στο ομότιτλο βιβλίο του Τζιόρτζιο Μπασάνι.

Στον φακό του περιδιαβαίνει αβίαστα η σύνθεση του δικού του ρεαλισμού με την βισκοντική μελαγχολία: η αριστοκρατία είχε γραφτή της την εξαφάνιση, όμως η θύμησή των τρόπων της είναι σύμφυτη με το τέλος μιας αθωότητας. Και ο φασιστικός/ναζιστικός παράγοντας είναι εδώ το εφιαλτικό αίτιο. Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας και Χρυσή Άρκτος στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Ηλίας Δημόπουλος

Σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Σκηνοθεσία: Βιτόριο Ντε Σίκα | Σενάριο: Ούγκο Πίρο και Βιτόριο Μπονιτσέλι | Πρωταγωνιστούν: Ντομινίκ Σαντά, Λίνο Καπολίκιο, Φάμπιο Τέστι, Χέλμουτ Μπέργκερ, Ρόμολο Βάλι | Διάρκεια: 94' | Έτος παραγωγής: 1970

Η ταινία «Ο Κήπος των Φίτζι Κοντίνι» του Βιτόριο Ντε Σίκα θα προβληθεί την Δευτέρα 19 Ιουλίου στις 21:30 στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια).

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

Τα Δελτία Εισόδου της ηλεκτρονικής προκράτησης για την προβολή της ταινίας «Ο Κήπος των Φίτζι Κοντίνι» του Βιτόριο Ντε Σίκα έχουν εξαντληθεί

Ωστόσο, 15 λεπτά πριν την έναρξη της προβολής, θα απελευθερωθούν οι θέσεις των ηλεκτρονικών προκρατήσεων αν ο/η κάτοχος δεν έχει εμφανιστεί.

Σε κάθε περίπτωση, δωρεάν δελτία εισόδου θα διανέμονται και στην είσοδο του κινηματογράφου μιάμιση ώρα πριν την προβολή.

Κάθε θεατής θα δικαιούται ΜΟΝΟ ΕΝΑ δελτίο εισόδου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα του 11ου Athens Open Air Film Festival στο άρθρο:
Μία αγκαλιά γεμάτη σινεμά! Το πρόγραμμα του 11ου Athens Open Air Film Festival.

Κατεβάστε το ωρολόγιο πρόγραμμα του 11ου Athens Open Air Film Festival.