Μετά τον «Στρατό των Νεκρών» γρήγορο...πρίκουελ (και τρέιλερ) του «Στρατού των Διαρρηκτών»

Το Netflix πανηγυρίζει ακόμα την επιτυχία της ταινίας του Ζακ Σνάιντερ, αλλά δεν μένει στις «δάφνες» του, προχωρά το φθινόπωρο σε νέα heist μονοπάτια με σκηνοθέτη έναν εκ των πρωταγωνιστών της. Καλά θα πάει αυτό.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Μετά τον «Στρατό των Νεκρών» γρήγορο...πρίκουελ (και τρέιλερ) του «Στρατού των Διαρρηκτών»

Γενικά μιλώντας περί σινεφίλ ανθρώπων όταν λες «Ο Στρατός των...» στις συνέχεια σκεφτόμαστε «Σκιών» και μιλάμε πάντα και ανυπερθέτως περί του αριστουργήματος του Ζαν-Πιερ Μελβίλ. Είναι λοιπόν σοκαριστικό σχεδόν, σινεφιλικά μιλώντας πάντα, ότι ο Ζακ Σνάιντερ έβαλε ένα «Νεκρών» για να καταφέρει χτύπημα κάτω από τη σινεφιλική ζώνη. Είναι ακόμα χειρότερο ότι τώρα πάμε στο «Διαρρηκτών», απονεκρώνοντας τις ελπίδες μας ότι στην συμπαθή υπηρεσία (σύντομα και κονσόλα) θα αντέξουν τα σινεφιλικά κύτταρα.

Το πράγμα επιδεινώνεται όταν διαβάζεις τις ειδήσεις και μαθαίνεις ότι το πρίκουελ του «Army of The Dead» έρχεται τάχιστα αυτό το φθινόπωρο υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Ντίτερ Σβάινγκχοφερ που εκτός από ηθοποιός έχει γυρίσει κάτι ταινίες στην Γερμανία. Το έλκος όμως και το τελευταίο καρφί στο σινεφιλικό φέρετρο έρχονται όχι στην ίδια την ταινία (που μπορεί στο τέλος να έχει και την πλάκα της), αλλά στην δήλωση της Ντέμπορα Σνάιντερ (παραγωγού και συζύγου Ζακ) που μίλησε για το πώς επελέγη το υλικό και ο Ντίτερ για την σκηνοθεσία...:

«Ο Ντίτερ είναι τόσο αξιαγάπητος, όταν τεστάραμε το 'Army of the Dead' ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους στο κοινό χαρακτήρες. Έτσι του δώσαμε χώρο για περισσότερη πληροφορία, από που έρχεται, τι κάνει, πώς έμαθε να ανοίγει χρηματοκιβώτια. Νομίζω έχει πλάκα. Είναι μεγάλος σκηνοθέτης». Χρόνια πολλά Στάνλεϊ, το άκουσες κι αυτό στα γενέθλιά σου, είναι κι αυτός ένας τρόπος να γυρίζεις blockbuster στην εποχή που το είδος μοιάζει να χαίρεται αλλά παρακμάζει αγρίως.

Στο πιο (συνειδητά) κωμικό λοιπόν «Army of Thieves» παραμένουμε στο δικό μας timeline και παρακολουθούμε τον χαρακτήρα του Ντίτερ να μπλέκει σε μια ιστορία όταν μια μυστηριώδης γυναίκα του ζητά να μπει σε μια ομάδα απολύτως καταζητούμενων της Ίντερπολ που επιχειρούν να ανοίξουν ότι σοβαρό χρηματοκιβώτιο της Ευρώπης υπάρχει στον χάρτη των διαρρηκτών.

Ο Σέι Χάτεν υπογράφει και εδώ το σενάριο από μια ιστορία του Ζακ Σνάιντερ, είχαν συνεργαστεί και στο «Army of the Dead». Θα παίζουν οι Ναταλί Εμάνουελ, Ρούμπι Ο. Φι, Γκαζ Καν, Τζόναθαν Κόεν και βέβαια ο Σβάινγκχοφερ με την γυρισμένη μέσα στην πανδημία ταινία να μην έχει ακόμα ακριβή ημερομηνία αλλά να είναι δεδομένα προγραμματισμένη για κάποια στιγμή στο προσεχές φθινόπωρο.