Το τρίτο «Αvatar» ετοιμάζεται πυρετωδώς και αποκτά τίτλο

Ο Κάμερον και οι συνεργάτες του δουλεύουν ασταμάτητα στο post-production της ταινίας που αναμένουμε τον Δεκέμβριο του 2025, εκτός κι αν δεν δείχνουν όλα τέλεια κατά τον σκηνοθέτη, οπότε θα πάρει ακόμα μια αναβολή. 

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Το  τρίτο «Αvatar» ετοιμάζεται πυρετωδώς και αποκτά τίτλο

To ρητό που αναπαράγεται διαρκώς στη βιομηχανία, είναι «ποτέ μην ποντάρεις ενάντια στον Τζέιμς Κάμερον» και επιβεβαιώθηκε ΚΑΙ στην περίπτωση του «Avatar: The Way of Water». Η ταινία ξεπέρασε το φράγμα των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ο ίδιος ο σκηνοθέτης είχε θέσει ως όριο για την επιτυχία της, πήρε και Όσκαρ Οπτικών Εφέ, ήταν και υποψήφια στην κατηγορία της Καλύτερης ταινίας, αν και ο ίδιος ο Κάμερον, σε μια εντελώς… Κάμερον κίνηση, δεν είχε παραστεί τη βραδιά της απονομής, πιθανότατα επειδή δεν ήταν υποψήφιος στην κατηγορία της Σκηνοθεσίας.

Το τρίτο «Avatar» έχει γυριστεί και βρίσκεται στην κατηγορία του post-production εδώ και χρόνια, με τον σκηνοθέτη να θέλει, ως συνήθως, να παραδώσει την καλύτερη δυνατή εκδοχή της ταινίας. Κάτι που σημαίνει ότι δεν του είναι δύσκολο να μεταθέσει την ημερομηνία εξόδου και το στούντιο να συμμορφωθεί στο θέλημά του. Ήδη την έχει αλλάξει μια φορά, περιμέναμε την ταινία τον Δεκέμβριο του τρέχοντος, τελικά θα κυκλοφορήσει στις 19 Δεκεμβρίου του 2025, όπως όλα δείχνουν, αν και δεν θα ποντάραμε το σπίτι μας ότι θα συμβεί έτσι. Εκείνο που θα μείνει σίγουρα σταθερό, είναι ο τίτλος της. «Avatar: Fire of Ash» θα λέγεται, μετά το στοιχείο του νερού περνάμε σε εκείνο της φωτιάς και εντάσσουμε ακόμα μια φυλή στη μυθολογία του «Avatar» - την οποία, παρεμπιπτόντως, η πιτσιρικαρία παίρνει πολύ πιο σοβαρά από όσο νομίζουμε.

Οι συνήθεις ύποπτοι Σαμ Γουόρθινκτον, Ζόι Σαλντάνα, Σιγκούρνι Γουίβερ, Κέιτ Γουίνσλετ και Τζιοβάνι Ριμπίζι επιστρέφουν. Για να δούμε τι θα δούμε και πότε θα το δούμε.

Τρέιλερ: Η Ντέμι Μουρ και η Μάργκαρετ Κουόλι μας εθίζουν στο «Substance»Oι 100 καλύτερες ταινίες των ‘00s σύμφωνα με το Indiewire