Ο Σαμ Μέντες θέλει να κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα και οι 4 ταινίες για τους Beatles

Mα τον πατέρα Μακένζι! Αν η επιθυμία του Μέντες πραγματοποιηθει, θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Ο Σαμ Μέντες θέλει να κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα και οι 4 ταινίες για τους Beatles

Για το φιλόδοξο εγχείρημα του Σαμ Μέντες (που θέλουμε να δούμε χτες) σας έχουμε γράψει ήδη αρκετές φορές. Θυμίζουμε ότι ο δημιουργός του «Skyfall», του «1917» και του «Road to Perdition» θα γυρίσει όχι μία, αλλά τέσσερις ταινίες για τους Beatles, μια για κάθε μέλος της ομάδας. Ο Χάρις Ντίκινσον θα παίξει τον Τζον Λένον, ο Πολ Μέσκαλ τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, ο Τσάρλι Ρόου τον Τζορτζ Χάρισον και ο Μπάρι Κιόγκαν τον κατά τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ δεύτερο καλύτερο ντράμερ του συγκροτήματος, τον Ρίνγκο Σταρ.

Σε πρόσφατη διάλεξή του στο Λίβερπουλ – το κατάλληλο μέρος, θα έλεγε κανείς – ο Σαμ Μέντες αποκάλυψε ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσουν και τα τέσσερα φιλμ ταυτόχρονα την ίδια μέρα. Αν πραγματοποιηθεί η επιθυμία του, θα πρόκειται για πρωτοφανή κίνηση, που σίγουρα θα ωφελήσει διαφημιστικά τις ταινίες, αν υποθέσουμε ότι  μια μεγάλη παραγωγή για τους Beatles χρειάζεται διαφήμιση, αλλά η εμπορική τους τύχη είναι μια άλλη ιστορία. Μας θυμίζει μια άλλη ταινία που σχετίζεται κάπως με τους Beatles, το «Eleanor Rigby». Τότε, είχαν κυκλοφορήσει ταυτόχρονα στις αίθουσες τόσο η εκδοχή της ιστορίας από την οπτική γωνία του Τζέιμς ΜακΑβόι όσο κι εκείνη της Τζέσικα Τσαστέιν. Δεν είχαν ωφεληθεί ιδιαίτερα οι ταινίες, ίσως γιατί το εύρημα περιοριζόταν στη σφαίρα του gimmick.

Για να δούμε τι θα δούμε και, αν συμβεί, αναρωτιόμαστε αν θα υπερισχύσει εμπορικά το όνομα του βιογραφούμενου ή εκείνο του πρωταγωνιστή που τον υποδύεται.

Πάρε κι εσύ μέρος στις Νύχτες Πρεμιέρας!Όσκαρ 2025: Έναρξη της υποβολής συμμετοχών για την πρόταση της ΕΑΚ προς το ΥΠΠΟ