Θέλουμε μια σειρά για την Σταλίτσα Φλίντστοουν; Θέλουμε και θα την έχουμε!

Συζητήσεις επί συζητήσεων για πολλά χρόνια τελικά φαίνεται πως ευδοκίμησαν και θα έχουμε μια νέα ανάγνωση πάνω στην εξαιρετικά δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του ’60. Αυτή τη φορά όμως, πολύ διαφορετική.

Από τον Χρήστο Πολίτη
Θέλουμε μια σειρά για την Σταλίτσα Φλίντστοουν; Θέλουμε και θα την έχουμε!

«Bedrock» ο τίτλος της, η Ελίζαμπεθ Μπανκς στην παραγωγή και στην φωνή της ενήλικης πια, Σταλίτσας, μοναχοκόρης των Φλίντστοουνς και φύγαμε. Η Fox είναι τελικά εκείνη που κέρδισε τη μάχη απέναντι στη Warner για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μιας νέας σειράς που θα επικεντρώνεται στην 20χρονη «Pebbies» - να πούμε οτι είναι ευφυέστατη η ελληνική απόδοση σε Σταλίτσα-.

Το «Bedrock» θα μας πάει 20 χρόνια μετά τα γεγονότα της τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι την δεκαετία του '60 (και έπειτα), εκεί όπου η Παλαιολιθική Εποχή δίνει την θέση της στην Εποχή του Χαλκού.

Ο Φρεντ βγαίνει στη σύνταξη, η Σταλίτσα παίρνει τη ζωή στα χέρια της και τα πράγματα θα είναι το λιγότερο εντυπωσιακά. Εκείνο που μένει να δούμε είναι κατά πόσο μια νέα και πολύ διαφορετική γενιά μπορεί να καλοδεχτεί μια τέτοια «ανάσταση» ενός τηλεοπτικού προϊόντος πολύ μακριά από την εποχή ή τα γούστα της.

Για την ιστορία, η σειρά έκανε πρεμιέρα το 1960 και κράτησε στον αέρα για 6 σαιζόν, ακολουθώντας τις προϊστορικές περιπέτειες μιας οικογένειας που ζούσε σε πετρόχτιστα σπίτια, συνομιλούσε με δεινόσαυρους ως κατοικίδια και είχε πλήρως εξοπλισμένες ηλεκτρικές συσκευές. Μέσα στα χρόνια, η σειρά αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς για την ευρηματικότητά του και απέκτησε δυο άνευρες κινηματογραφικές ταινίες τη δεκαετία του ’90.