Προχωρά προς κανονική διεξαγωγή το φεστιβάλ του Βερολίνου

Παρότι η Αγορά Ταινιών θα λειτουργήσει αποκλειστικά ψηφιακά, οι αρχές του φεστιβάλ δηλώνουν ότι από τις 10 έως τις 20 Φεβρουαρίου η Μπερλινάλε του 2022 θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Προχωρά προς κανονική διεξαγωγή το φεστιβάλ του Βερολίνου

Μπορεί να είναι ένας θετικός οιωνός, μπορεί κι επιβεβαίωση ότι η Οικονομία είναι η συνειδητή επιλογή κι όποιος εμβολιάστηκε/ασθένησε τον Κύριο (δεν) είδε. Όπως και να έχει, παρότι χθες Τρίτη η Γερμανία σημείωσε 45.690 κρούσματα και 322 απώλειες και παρότι οι νεκροί της είναι 114.351 (στον 2ο ΠΠ οι νεκροί της πολίτες ήταν περίπου 400.000, καλά είμαστε), το Variety επιβεβαιώνει ότι τo 72o Φεστιβάλ του Βερολίνου θα τελεστεί κανονικά κι ωραία.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα θετικά δείγματα από τις Αρχές και ενθαρρυνόμαστε να προχωρήσουμε με τον σχεδιασμό. Ελπίζουμε πολύ σύντομα να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την τελική σύλληψη του φεστιβάλ του 2022», αναφέρουν περιχαρείς οι εκπρόσωποι τύπου της παραγωγής του φεστιβάλ. 

Η Ευρωπαϊκή Αγορά Ταινιών, που πάντα τρέχει παράλληλα με το φεστιβάλ, και είναι κιόλας η δεύτερη μεγαλύτερη μετά αυτής των Καννών, θα είναι πλήρως ψηφιακή. Τώρα πώς την Παρασκευή ανακοινώνεται αυτό, λόγω κρουσμάτων της Omicron, και τώρα το φεστιβάλ παίρνει πράσινο φως είναι άξιο ερωτήματος. Το Σάντανς πάντως, που θα διεξαχθεί στο τέλος του τρέχοντος μήνα, θα ακολουθήσει την οδό της σωφροσύνης. Στο καλό σενάριο οι ειδικοί βλέπουν ύφεση της πανδημίας μετά τον Ιανουάριο. Χμ.

Οι 2G κανόνες θα ακολουθηθούν, μόνο δηλαδή οι εμβολιασμένοι και οι προσφάτως νοσήσαντες θα μπορούν να εισέλθουν στα εστιατόρια, τα μουσεία και τις εκδηλώσεις. Στην Γερμανία το ποσοστό εμβολιασμού με δύο δόσεις ανέρχεται στο 74.7%, αλλά μόλις στο 43.5 υφίσταται τρίτη δόση. Αναμονή για τις εξελίξεις, θέλεις να γράψεις «με το καλό» και δεν μπορείς.