Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «Πάρτι Γενεθλίων» με τον Γουίλεμ Νταφό

Η κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του Πάνου Καρνέζη πραγματοποίησε τα γυρίσματά της σε Αθήνα και Κέρκυρα και περνά επισήμως στη φάση του post-production.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «Πάρτι Γενεθλίων» με τον Γουίλεμ Νταφό

O Γουίλεμ Νταφό δεν βρίσκεται στη χώρα μας εδώ και κάποιο διάστημα μόνο για παραθερισμό ή για να γιορτάσει το βραβείο Ίρις που κέρδισε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, αλλά κυρίως για τα γυρίσματα της του «Birthday Party». Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του «Πάρτυ Γενεθλίων» του Πάνου Καρνέζη και αφορά τις προσπάθειες ενός μεγιστάνα να πείσει την κόρη του να διακόψει την (ανεπιθύμητη για εκείνον) εγκυμοσύνη της κατά τη διάρκεια του πάρτι γενεθλίων της.

Τα γυρίσματα, που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Κέρκυρα, ολοκληρώθηκαν πριν από μια εβδομάδα. Πρόκειται για pet project του Γιώργου Καρναβά της Heretic, που ήθελε να μεταφέρει το βιβλίο στο σινεμά εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, η Έμα Σουάρεζ, ο Τζο Κόουλ, ο Χρήστος Στέργιογλου και ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μιγκέλ Ανχέλ Χιμένεθ, που είχε γυρίσει στη χώρα μας και το «Παράθυρο στη Θάλασσα», ένα δράμα που (ευτυχώς) έπαιρνε αποστάσεις από τις τουριστικές κινηματογραφικές περιηγήσεις αντίστοιχων εγχειρημάτων.  

Τρέιλερ «Harvest»: Η Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη επιστρέφει Είστε έτοιμοι για μια 4η σεζόν της σειράς «Ted Lasso»;