Το «Blade» της Marvel βρήκε τον σκηνοθέτη του

Ο Μπασάμ Ταρίκ θα είναι τελικά εκείνος που θα αναβιώσει τον θρύλο του «Blade» για λογαριασμό της Marvel με πρωταγωνιστή τον Μαχερσάλα Άλι.

Από τον Χρήστο Πολίτη
Το «Blade» της Marvel βρήκε τον σκηνοθέτη του

Το ακούμε είναι η αλήθεια εδώ και αρκετό καιρό σαν νέο, αλλά η μπίλια δεν καθόταν και η ρουλέτα ξαναγύριζε. Και να που τώρα, η Disney προσέλβαε τον Μπασάμ Ταρίκ, γνωστός από το «Mogul Mowgli» με τον (εκπληκτικό) Ριζ Άχμεντ για το «Blade» της νέας γενιάς, που φιλοδοξεί να έχει το franchise που του αρμόζει.

Για την ιστορία, το «Blade» μιλούσε για τον Έρικ Μπρουκς που γεννήθηκε σαν άνθρωπος αλλά και ως βρυκόλακας παράλληλα. Μα κάπου εκεί η ιστορία μπερδεύετεαι, αφού ένας βρυκόλακας δάγκωσε τη μητέρα του όταν εκείνη ήταν ακόμα έγκυος σε αυτόν, κάνοντάς τον να απαρνείται το ανθρώπινο αίμα.

Σαν ιστορία κάνει την εμφάνισή του πρώτη φορά στο 10ο τεύχος του «The Tomb of Dracula» το 1973, ενώ στο σινεμά αποκτά την δική του ταινία το 1998 με τον Γουέσλι Σνάιπς στον ρόλο, ενώ θα ακολουθήσουν δυο (άτονες) συνέχειες, το «Blade II» και το «Blade Trinity». Κι ενώ μέχρι και πριν κάποια χρόνια υπήρχαν συζητήσεις για μια επιστροφή του Σνάιπς, η Marvel θέλησε να κάνει ένα prequel και ανακοίνωσε τα σχέδια της στο Comic-Con του Σαν Ντιέγκο το 2019, με μπροστάρη τον διπλά οσκαρούχο Μαχερσάλα Άλι.

Λέτε κάποια στιγμή να δούμε τον Daywalker κάποια στιγμή να εισβάλλει στο υπέροχο σύμπαν των «Εκδικητών»;