Ρίντλεϊ Σκοτ Ευαγγελίου η συνέχεια: «Blade Runner» και «Άλιεν» σε τηλεοπτικές εκδοχές

Ριμέικ, σίκουελ, origin, παράλληλες σειρές. Η αφαίμαξη ιδεών που γεννήθηκαν και καλυτέρεψαν το σινεμά 40+ χρόνια πριν, εξακολουθεί ασυλλόγιστα, αυτή τη φορά με την σφραγίδα του αρχικού τους σκηνοθέτη.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Ρίντλεϊ Σκοτ Ευαγγελίου η συνέχεια: «Blade Runner» και «Άλιεν» σε τηλεοπτικές εκδοχές

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ, βασικός καταναλωτής κάποιου μυστηριώδους θαυματουργού ελιξηρίου ενέργειας, οπωσδήποτε κάποιος που αγαπά να φτιάχνει ταινίες, έστω κι αν υπό μια κριτική σκοπιά μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτό συμβαίνει σωρηδόν, μετά την διπλή χρονιά του που διανύουμε («Τελευταία Μονομαχία» και «House of Gucci», που βγαίνει αυτή την Πέμπτη στην Ελλάδα), ξεκινά τον Ιανουάριο στις 15 τα γυρίσματα του «Kitbag» για τον Ναπολέοντα (και την Ιωσηφίνα) με τον Χοακίν Φίνιξ και ανακοινώνει ότι οι δύο βασικές του ταινίες φτιάχνουν τα πράγματά τους για την τηλεόραση.

Δεν πρέπει να έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που ο Άγγλος «καταφέρθηκε» εναντίον της προετοιμαζόμενης δουλειάς του Νόα Χόλεϊ για επίσης τηλεοπτικό «Άλιεν», λέγοντας ένα ηδυπαθές «ό,τι και να κάνουν δεν θα είναι καλό όσο το πρωτότυπο», και ορίστε που σύμφωνα με τα νέα της ημέρας ο δημιουργός, μιλώντας στο BBC, είπε ότι συντάσσονται τάχιστα πιλότοι για δύο τηλεοπτικές σειρές βασισμένες στις δύο περίφημες ταινίες, από 10 επεισόδια η καθεμιά - το «Άλιεν» από 8 έως 10. Έμφαση στο τάχιστα, το να κάνεις κάτι καλά με κάποια χρονοβόρα περισυλλογή δεν φοριέται πλέον.

Στα καρυκεύματα της συνέντευξης του βετεράνου που δεν τα μασάει, μια απάντησή του στις κατηγορίες της οικογένειας Γκούτσι για κερδοσκοπία για την προσεχή ταινία, ο Σκοτ είπε: «Πρόκειται περί φόνου, ο άνθρωπος δολοφονήθηκε. Ένας από τους αδελφούς μπήκε φυλακή για φοροδιαφυγή. Μη μου λέτε εμένα για κερδοσκοπία. Όταν κάνεις τέτοια, γίνεσαι δημόσιο θέμα».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην υπόθεση του «Rust» και του θανάτου της Χαλίνα Χάτσινς, τόσο λίγες μέρες μετά και «ήδη» κανείς δεν το θυμάται: «Δεν ξέρω πώς αληθινά πυρομαχικά βρέθηκαν στο διαολεμένο το σετ. Κάποιος πρέπει να μπλέξει γι' αυτό, είναι εντελώς παλαβό, ποτέ δεν έχεις πυρομαχικά στο πλατώ».