Τρέιλερ: Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι η Λίλιθ στη διασκευή του «Borderlands»

Η δις οσκαρούχα ηθοποιός πατάει play στην κινηματογραφική διασκευή του video game «Borderlands».

Από τον Πάνο Γκένα
Τρέιλερ: Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι η Λίλιθ στη διασκευή του «Borderlands»

Αν και οι κινηματογραφικές διασκευές δημοφιλών video games παραμένουν αμφιλεγόμενες παραδίδοντας μέτριες ταινίες, το «Borderlands» ελπίζει να κάνει τη διαφορά. Η Κέιτ Μπλάνσετ στο καστ, η δημιουργική τρέλα του Ίλαϊ Ροθ (με τον οποίο η ηθοποιός είχε συνεργαστεί και στην ταινία φαντασίας «Το Σπίτι με το Ρολόι στον Τοίχο») και ο βραβευμένος με Έμι για το «Τσερνόμπιλ» Κρεγκ Μέιζιν στο σενάριο (δική του και η διασκευή του «The Last of Us»), ίσως αποτελέσουν εχέγγυα επιτυχίας.

Το πρώτο «Borderlands» κυκλοφόρησε το 2009 και στη συνέχεια ακολούθησαν τρία ακόμη με συνολικές πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 57 εκατομμύρια παιχνίδια παγκοσμίως. Με φόντο ένα δυστοπικό μέλλον, το παιχνίδι τοποθετείται στον πλανήτη Πανδώρα (κάθε ομοιότητα με όνομα πλανήτη άλλου franchise είναι τυχαία!) και θέμα του είναι η εμπορική διαμάχη μεγάλων πολυεθνικών, οι οποίες προσπαθούν να εποικήσουν και να εκμεταλλευτούν νέους πλανήτες με ορυκτό πλούτο. Οι ντόπιοι πληθυσμοί όμως δηλώνουν έτοιμοι να σταματήσουν την επέλαση (κάθε ομοιότητα με πλοκή άλλου franchise είναι τυχαία!).

Η Μπλάνσετ, που φαίνεται να διασκέδασε αρκετά marvel-ικό «Thor Ragnarok», θα υποδυθεί την Λίλιθ, μία από τις έξι σειρήνες του πλανήτη Διόνυσου, που κατέχει «απίστευτες δυνάμεις». Φαίνεται πως η Lionsgate, που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη της ταινίας, επιθυμεί το δικό της «Avatar» (το οποίο κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά με το «Borderlands») με δεδομένο, αφοσιωμένο κοινό τους πολυάριθμους «παίκτες» του.

Μαζί με την Κέιτ Μπλάνσετ, στην ταινία συμπρωταγωνιστούν οι Τζέιμι Λι Κέρτις, Κέβιν Χαρτ, Τζακ Μπλακ, Έντγκαρ Ραμίρεζ, μεταξύ άλλων. Η ταινία, που σύμφωνα με τον Ροθ εμπνέεται από τα cult classics «Πέμπτο Στοιχείο» και «Απόδραση από τη Νέα Υόρκη», αναμένεται 22 Αυγούστου 2024.

To «Inside Out 2» έγινε το εμπορικότερο animation όλων των εποχώνTo «Κρέας» του Δημήτρη Νάκου στο τμήμα Discovery του Φεστιβάλ Τορόντο