Τρέιλερ «Rumours»: Κέιτ Μπλάνσετ και αντισυστημικά «ζόμπι» στη νέα ταινία του Γκάι Μάντεν

To αυστραλέζικο φαινόμενο διανύει ίσως την καλύτερη περίοδο της καριέρας της και δεν παύει να εκπλήσσει με την έκταση της σινεφιλίας - και της τόλμης της. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Τρέιλερ «Rumours»: Κέιτ Μπλάνσετ και αντισυστημικά «ζόμπι» στη νέα ταινία του Γκάι Μάντεν

Στα 55 της ο Κέιτ Μπλάνσετ δεν έχει αμφισβητίες του ταλέντου της - αν και το διαδίκτυο αποκαλύπτει ανά πάσα στιγμή αλλόκοτα άνθη - και δεν θα ήταν δυνατόν να έχει. Στα αδιαμφισβήτητά της μπορεί να προστεθεί, πλέον άφοβα, και η περιέργειά της, ο πειραματισμός της, η φλογερή της αδυναμία να βολευτεί στα κεκτημένα της.

Το ότι συνεργάζεται με τον μέγα των Καναδών πειραματιστή δημιουργό, τον μη εξαιρετέο Γκάι Μάντεν της τεράστιας προσφοράς στην αβάν γκαρντ, όχι μόνο του σινεμά αλλά και των εγκαταστάσεων και γενικώς, είναι γεγονός που πιστοποιεί τα παραπάνω.

Και κάπως έτσι γεννήθηκε το «Rumours», μία μετα-αποκαλυπτική κωμωδία με... ζόμπι! Η ταινία (σε συν-σκηνοθεσία με Έβαν και Γκάλεν Τζόνσον) ακολουθεί τους επτά ηγέτες των πλουσιότερων δημοκρατιών του κόσμου στην ετήσια σύνοδο G7, όπου προσπαθούν να καταρτίσουν μια προσωρινή δήλωση σχετικά με μια παγκόσμια κρίση», σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη. «Οι λεγόμενοι ηγέτες γίνονται σταδιακά θέαμα ανικανότητας, αντιμετωπίζοντας όλο και πιο σουρεαλιστικά εμπόδια στα ομιχλώδη δάση καθώς πέφτει η νύχτα και συνειδητοποιούν ότι είναι ξαφνικά μόνοι. Η ταινία είναι ένα ταξίδι στην παράλογη καρδιά της εξουσίας και της θεσμικής αποτυχίας σε έναν κόσμο που καίγεται αργά».

Εκτός της Μπλάνσετ, το καστ περιλαμβάνει τους/τις Αλίσια Βικάντερ, Τσαρλς Ντάνς, Ρόι Ντιπουί, Ντενί Μενοσέ, Νίκι Αμούκα-Μπερντ, Ρολάντο Ραβέλο, Τακεχίρο Χίρα και Ζλάτκο Μπούριτς.

Δείτε στη συνέχεια το αυστηρώς ακατάλληλο τρέιλερ:

«Καμία άλλη Γη»: Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας«April»: Η ταινία-αποκάλυψη του φεστιβάλ Βενετίας στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας