Βλέπω αστράκια: Το Star Wars πάει Disney με 4 δισ.

Σε μια αγοραπωλησία που για τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε εδώ στη μικρή μας χώρα ακούγεται πιο «εξωτική» κι από το σύμπαν του Star Wars, η Disney ενίσχυσε το εταιρικό της όνομα βάζοντας κάτω από την ομπρέλα της άλλο ένα μεγάλο brand, τη Lucasfilm του Τζορτζ Λούκας που θα κάνει πλέον παρέα με ονόματα όπως η Pixar και η Marvel.

Από την Ανθή Νταουσάνη
Βλέπω αστράκια: Το Star Wars πάει Disney με 4 δισ.

Σε μια αγοραπωλησία που για τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε εδώ στη μικρή μας χώρα ακούγεται πιο «εξωτική» κι από το σύμπαν του Star Wars, η Disney ενίσχυσε το εταιρικό της όνομα βάζοντας κάτω από την ομπρέλα της άλλο ένα μεγάλο brand, τη Lucasfilm του Τζορτζ Λούκας που θα κάνει πλέον παρέα με ονόματα όπως η Pixar και η Marvel. Με αντίτιμο που ξεπερνά τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, ο Λούκας παραχωρεί την εταιρία παραγωγής που συνδέθηκε με το φραντσάιζ του «Star Wars», αλλά και με σούπερ επιτυχίες του Σπίλμπεργκ (από «Ιντιάνα Τζόουνς» και «Εξωγήινο» μέχρι «Τζουράσικ Παρκ» και «Λίστα του Σίντλερ») και η συναλλαγή συνοδεύεται με την ανακοίνωση ότι ξεκινάει το πρότζεκτ του «Star Wars Episode VII» με προγραμματισμό κυκλοφορίας το 2015.

Όσο κι αν το ποσό φαίνεται εξωπραγματικό, η Disney πλέον αποκτά την απόλυτη πρωτοκαθεδρία στον τομέα της family friendly κινηματογραφικής παραγωγής, ενώ το φραντσάιζ – χρυσορυχείο του «Πολέμου των Άστρων» αναμένεται να μας χτυπάει την πόρτα κάθε δυο-τρία χρόνια με τον ίδιο το Λούκας να προσφέρει τις συμβουλευτικές του υπηρεσίες.

Loading the player ...

Στην κοινή ανακοίνωση του διευθύνοντος της Disney Μπομπ Άιγκερ και του Λούκας, οι δυο πλευρές εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το deal: Από την πλευρά της εταιρείας ο Άιγκερ τονίζει τη μακροχρόνια ανάπτυξη και διεύρυνση του κολοσσού πλέον Disney, που ενισχύεται με ένα φραντσάιζ-κορωνίδα στον τομέα της οικογενειακής κινηματογραφικής ψυχαγωγίας όλων των εποχών, ενώ ο Λούκας ούτε λίγο ούτε πολύ υπολόγισε ότι η αγοραπωλησία αφενός θα εξασφαλίσει την αθανασία στα κινηματογραφικά του «παιδιά», αλλά θα επιτρέψει και στον ίδιο να αποσυρθεί έχοντας αποταμιεύσει ένα ποσό που θα του επέτρεπε να ζήσει άλλες τρεις (ακόμα και μη παραγωγικές) ζωές.

Ο Τζορτζ Λούκας και η νέα πρόεδρος της εταιρείας Lucasfilm, Καθλίν Κένεντι, μιλούν για την είδηση

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ