Ο Στιβ ΜακΚουίν επιστρέφει με κινηματογραφικό δράμα για τον βομβαρδισμό του Λονδίνου στον 2ο ΠΠ

Στο κατάλληλα τιτλοφορημένο «Blitz» του φορμαρισμένου δημιουργού, πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η Σίρσα Ρόναν.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Ο Στιβ ΜακΚουίν επιστρέφει με κινηματογραφικό δράμα για τον βομβαρδισμό του Λονδίνου στον 2ο ΠΠ

Μετά από την εκπληκτική πενταμερή σειρά ανθολογίας του, «Small Axe», o Στιβ ΜακΚουίν επιστρέφει στην θερμή κινηματογραφική αγκαλιά με το επικό «Blitz» για λογαριασμό του Apple TV+. 

Η ταινία, που ανακοινώθηκε πέρσι τον Νοέμβριο για πρώτη φορά, καταπιάνεται με μια ομάδα Λονδρέζων κατά την διάρκεια του βομβαρδισμού του Λονδίνου από τους Γερμανούς κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο ΜακΚούιν γράφει, σκηνοθετεί και παράγει το έργο που θα ξεκινήσει γυρίσματα αργότερα μέσα στην χρονιά. 

Πρωταγωνίστρια θα είναι η Σίρσα Ρόναν, πολυάσχολη αυτό το διάστημα (και τι ωραίο που είναι αυτό για μια από τις καλύτερες της γενιάς της) με ρόλους στο επερχόμενα «Foe» και «See How They Run», ενώ πρόσφατα θα την είδατε στον «Αμμωνίτη» δίπλα στην Κέιτ Γουίνσλετ και προτύτερα στο «Little Women» της Γκρέτα Γκέργουιγκ.

Η ταινία σημαδεύει και την επανένωση του ΜακΚούιν με την εταιρεία παραγωγής New Regency, με την οποία έκανε το οσκαρούχο του «12 Χρόνια Σκλάβος» και το όχι οσκαρούχο του «Widows», το 2018. Την πολύ πιθανά υποψήφια βραβείων, ως σκοπιμότητα τουλάχιστον, ταινία στηρίζει βέβαια το Apple TV+, που φέτος κατέστη η πρώτη υπηρεσία streaming με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, χάρη στο «CODA», γεγονός που όλοι ξέρουμε ότι έχετε ήδη ξεχάσει.