«Πόσες γυναίκες πρέπει να πεθάνουν για να θεωρηθεί ιστορία;», ρωτά ο χαρακτήρας της Κίρα Νάιτλι τον αρχισυντάκτη της και συνοψίζει πνεύμα ταινίας και εποχής.
«Ο Στραγγαλιστής της Βοστώνης» (1968) του Ρίτσαρντ Φλάισερ, είναι μια ταινία που έχουν δει λιγότεροι απ' όσους νομίζουμε εμείς οι φαν της, μια ταινία νεωτεριστικού στιλ, ολότελα διαφορετική απ' ότι είχε κάνει ως τότε (και έκτοτε) ο Τόνι Κέρτις, φοβερά ατμοσφαιρική και με εκείνη την αλλοκοτιά στο DNA της - και ειδικά στην τρίτη πράξη της - που δεν την λησμονείς εύκολα.
Σύμφωνα όμως με τον Ματ Ράσκιν η ταινία εκείνη «παραήταν» στηριγμένη στην αστυνομική βάση εξέλιξης των γεγονότων. Ο ίδιος λέει πώς η υπόθεση επιλύθηκε επειδή δύο δημοσιογράφοι (η Λορέτα ΜακΛάφλιν και η Τζιν Κόουλ) ξεσκέπασαν σταδιακά την ιστορία, στρέφοντας και αρχικά τα βλέμματα στην υπόθεση ότι τα εγκλήματα συνδέονται. Ο Άλμπερτ ΝτεΣάλβο στραγγάλισε 13 γυναίκες στις αρχές του '60 - με θεωρίες να ισχυρίζονται πάντως ότι τα εγκλήματα ίσως διεπράχθησαν από περισσότερους του ενός υπαιτίους.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Κίρα Νάιτλι και Τζιν Κόουλ στους κύριους ρόλους, ο Κρις Κούπερ (πανηγυρισμοί), ο Αλεσάντρο Νίβολα και οι Μόργκαν Σπέκτορ και Μπιλ Καμπ.
«Είναι πολύ διαφορετική η ταινία μας από αυτήν του 1968, στην οποία βασικά η Αστυνομία βρίσκει τον ένοχό της και όλα πάνε βάσει σχεδίου. Για μένα η ιστορία από την πλευρά του ντετέτκτιβ δεν βγάζει νοήμα. [...] Αγαπώ τις ιστορίες δημοσιογραφίας, σέβομαι και θαυμάζω την καλή δημοσιογραφία».
Αναπόφευκτα (...) ο Ράσκιν συμβουλεύθηκε ατμοσφαιρικά ταινίες όπως τα Zodiac και Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου (έχει κρατήσει εν μέρει και τα χρώματα του πρώτου) προτού επισκεφθεί εκ νέου μια ιστορία και στ' αλήθεια ξαναγράψει τα συμβάντα ίσως φωτίζοντας πτυχές και εύσημα που ως σήμερα δεν έχουν πάρει τη φήμη που δικαιούνται. Με μια πρόχειρη έρευνα πάντως δεν βρίσκουμε πολλά πράγματα σημειολογικά λάθος στην ταινία του 1968. Από την άλλη βέβαια ταινίες είναι, υπάρχουν άλλα στοιχεία βαρύτητας εδώ από την σύνταξη μιας θεωρίας πραγματικότητας.
Το καστ δείχνει ευτυχές, στην παραγωγή είναι και ο Ρίντλεϊ Σκοτ, το ίδιο το τρέιλερ σηκώνει άνετα κριτική γκρίνια, αλλά μην το γρουσουζεύουμε, μια καλή ιστορία μυστηρίου εποχής πάντα χρειάζεται. Ιδού το τρέιλερ, η ταινία στις 17 Μαρτίου βγαίνει στο Hulu: