Ο Ντάνι Μπόιλ αποκαλύπτει στοιχεία για την ταινία Μποντ που δεν γύρισε ποτέ

Πριν πέσει ο κλήρος στον Κάρι Φουκουνάγκα, σκηνοθέτης της 25ης επίσημης περιπέτειας του 007 ήταν ο Ντάνι Μπόιλ, ο οποίος τελικά δεν τα βρήκε με την παραγωγή. Σε πρόσφατη συνέντευξή του εξηγεί τους λόγους.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Ο Ντάνι Μπόιλ αποκαλύπτει στοιχεία για την ταινία Μποντ που δεν γύρισε ποτέ

Μικρό ιστορικό. Η 25η ταινία Μποντ, πέρα από την πανδημία, είχε να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα από την αρχή. Αρχικά είχε προσληφθεί το καμάρι της Βρετανίας, ο εμπνευστής της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, ο κύριος Ντάνι Μπόιλ, της φήμης του «Trainspotting», του «28 Μέρες Μετά», του «Steve Jobs» και του «Yesterday». Ο Ντάνι Μπόιλ κλείστηκε μετά του τακτικού σεναριογράφου του Τζον Χοτζ σε ένα δωμάτιο και έγραψαν το σενάριο του κύκνειου άσματος του Ντάνιελ Κρεγκ στο κοστούμι του 007. Μόνο που οι ιδέες τους δεν άρεσαν στους παραγωγούς της ταινίας, οι οποίοι είχαν έντονες ενστάσεις, ειδικά για την απόφαση τους να σκοτώσουν τον Μποντ στο τέλος της ταινίας, κάτι που σίγουρα παραξενεύει όσους από εμάς είδαμε το «No Time to Die».

Ο Μπόιλ αποχώρησε τελικά, ο Κάρι Φουκουνάγκα ήρθε, έκανε τη δουλειά επαγγελματικά και ο Ντάνιελ Κρεγκ και ο Μποντ μας αποχαιρέτισαν. Τώρα, ο Ντάνι Μπόιλ δίνει σε συνέντευξή του λίγες περισσότερες λεπτομέρειες για την ταινία του. «Η δράση εξελισσόταν εξ’ ολοκλήρου στη σύγχρονη Ρωσία, κάτι που με τις τρέχουσες εξελίξεις θα ήταν επίκαιρο. Ο Μποντ γεννήθηκε μέσα από τον Ψυχρό Πόλεμο, οπότε ήταν μια επιστροφή στις ρίζες του. Δυστυχώς οι παραγωγοί έχασαν την εμπιστοσύνη τους σε μας. Ήταν κρίμα», δήλωσε ο Βρετανός σκηνοθέτης. «Η αλήθεια είναι ότι όταν μου έκαναν την πρόταση, αναρωτήθηκα αν θα έπρεπε να ασχοληθώ με ένα franchise. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν θέλουν από σένα κάτι διαφορετικό, θέλουν να το φρεσκάρεις λίγο, αλλά όχι να το αποδομήσεις κι εμείς επιθυμούσαμε να κάνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό.»

Ως προς αυτή του την παρατήρηση, άδικο δεν έχει. Όσον αφορά το φλέγον ζήτημα της ταυτότητας του επόμενου 007, ο Μπόιλ ρίχνει την ψήφο του στον ανερχόμενο Πάπα Εσιέντου της σειράς του HBO «I May Destroy Υou» και στον Ρόμπερτ Πάντινσον. Μα, και Μπάτμαν και Μποντ; Θα ήταν άπληστο από την πλευρά του Πάτινσον.