Eίστε έτοιμοι για μια σειρά βασισμένη στη ζωή της Μπριζίτ Μπαρντό;

Η μίνι σειρά γύρω από την κινηματογραφική καριέρα της Μπεμπέ προβλήθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Series Mania» ενθουσίασε όσους την είδαν, πωλήθηκε ήδη σε αρκετές χώρες και ετοιμάζεται να κατακτήσει τις μικρές οθόνες μας.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Eίστε έτοιμοι για μια σειρά βασισμένη στη ζωή της Μπριζίτ Μπαρντό;

Aυτές τις μέρες διεξάγεται στην (κατάπτυστη για όσους παίζουν στοίχημα, λόγω της κυκλοθυμικής συμπεριφοράς της τοπικής ομάδας) Λιλ το Series Mania, στο διαγωνιστικό τμήμα του οποίου συμμετέχει και το «Milky Way» του Βασίλη Κεκάτου – θα μάθουμε αν κέρδισε αύριο. Το φεστιβάλ έχει και τμήμα Αγοράς από το οποίο προέκυψε και η είδηση. Οι φίλοι μας οι Γάλλοι έχουν ετοιμάσει μίνι σειρά για ένα εθνικό σύμβολο, την Μπριζίτ Μπαρντό, η οποία εκτοξεύτηκε στη στρατόσφαιρα της δημοσιότητας με το καλημέρα και μας «περιφρόνησε» γρήγορα, εγκαταλείποντας την υποκριτική μόλις στην ηλικία των 39.

Η σειρά φαίνεται ότι καλύπτει σε πρώτη φάση την κινηματογραφικά ενεργή περίοδό της, περιέργως σταματά στο 1960 σύμφωνα με το Variety, δηλαδή τρία χρόνια πριν την γκονταρική «Περιφρόνηση». Ο  παραγωγός της την βλέπει σαν το γαλλικό «Crown», επειδή στο περιθώριο παρακολουθούμε να εκτυλίσσονται σημαντικά πολιτικά γεγονότα για τη Γαλία (και όχι μόνο) ή επειδή για αυτόν και για αρκετούς συμπατριώτες του η Μπεμπέ είναι κάτι σαν βασίλισσα. Τη σκηνοθεσία θα αναλάβουν από κοινού η Ντανιέλ Τόμσον, που πριν λίγα χρόνια σκηνοθέτησε άλλη μια βιογραφία, το «Σεζάν και Ζολά», και ο υιός της Κρίστοφερ Τόμσον, με τον οποίο έχουν γράψει σενάρια μαζί. Αν η σειρά γυριζόταν είκοσι χρόνια πριν, η πρόσληψη της Λετίσια Κάστα θα ήταν μονόδρομος, στη σημερινή της εκδοχή την Γαλλίδα σταρ υποδύεται η πρωτοεμφανιζόμενη Τζούλια ντε Νούνιεζ.

Η σειρά άρεσε πολύ, έχει πωληθεί ήδη σε αρκετές χώρες, για την χώρα μας ακόμα αναμένουμε. Ο παραγωγός ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει ήδη δεύτερη σεζόν που θα αναφέρεται στην τραγουδιστική της περίοδο, από την οποία έχουν προκύψει άσματα που στοιχειώνουν το ελληνικό airplay και τις playlist μερικών μέχρι σήμερα.