«Britney Vs Spears» τρέιλερ: Μια πολυετής δικαστική διαμάχη βρίσκει ένα ακόμα ντοκιμαντέρ της

Η «Πριγκίπισσα της Ποπ», ένας απίστευτος δικαστικός αγώνας, κατηγορίες κακομεταχείρισης, «κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα» στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix πάνω στην πολύκροτη υπόθεση.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
«Britney Vs Spears» τρέιλερ: Μια πολυετής δικαστική διαμάχη βρίσκει ένα ακόμα ντοκιμαντέρ της

Πρώτα-πρώτα μια κεραυνοβόλα βερσιόν του «τι παίζει με την Μπρίτνεϊ» και γιατί ο υπερατλαντικός ορυμαγδός ειδήσεων, διαμαρτυριών, #FreeBritney και ντοκιμαντέρ.

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, ως γνωστόν εάν δεν έχεις προσφάτως προσεδαφιστεί στην ποπ μεριά της Γης μας - όχι ότι έχεις και καμμιά υποχρέωση εδώ που τα λέμε - είναι η μεγαλύτερη ποπ σταρ της τελευταία 20+ετίας, άντε σε πωλήσεις να την κοντράρει η Μαράια Κάρεϊ και (μυστηριωδώς) η Ριάνα - σε παγκόσμιο πάντα επίπεδο. Κάποια στιγμή η ζωή της ήταν ένας εφιάλτης δημοσιότητας, νευρολογικά δοκιμάστηκε, αντιμετώπισε δικαστικά προβλήματα ακόμα και για την κηδεμονία των παιδιών της, μπήκε σε ψυχιατρείο και τελικά το σύστημα θεώρησε σωστό η ζωή της ολόκληρη (αλλά ο λόγος περί της πνευματικής της ιδιοκτησίας προφανώς) να μπει υπό την επίσημη επιτροπεία του πατέρα της. Αυτό συμβαίνει, κάπως σοκαριστικά, εδώ και 13 ολόκληρα χρόνια.

Γιατί σοκαριστικά; Αυτό είναι το αντικείμενο του ντοκιμαντέρ. Και έχει σχέση τόσο με την ενδοοικογενειακή παρακμή-αιώνια διαμάχη, όσο και, υποψιαζόμαστε, και με την φυλετική διάσταση του πράγματος, αφού δύσκολα φαντάζεσαι έναν άνδρα σταρ να περνάει τέτοια πάνδεινα από τον μπαμπά του.

Σημειωτέον ότι υπό το νομικό καθεστώς της κατάστασης, της απαγορεύεται να δίνει συνεντεύξεις, να κάνει δηλώσεις και γενικώς να εκφέρεται δημόσια χωρίς την άδεια του κηδεμόνα της. Το #FreeBritney είναι το hashtag που δημιουργήθηκε στα social media ως αντίδραση στην κατάσταση - και έχει διαστάσεις φαινομένου, επηρεάζοντας σαφώς και το ντοκιμαντέρ του Hulu («Framing Britney Spears»), που πάντως δεν έγινε δεκτό απολύτως θετικά ούτε από την καλλιτέχνιδα. 

Τώρα, καθώς φτάνουμε ενδεχόμενα στο τέλος της επιτροπείας αυτής, έχουμε πολυλογία, τίτλους, εδώ και μήνες δηλώσες και αντιδηλώσεις και, στις αρχές του μήνα, την τρυφερή δήλωση των νομικών του πατέρα της ότι «εάν η δεσποινίς Σπίαρς θέλει να τερματίσει την επιτροπεία και πιστεύει ότι μπορεί να χειριστεί την ίδια της τη ζωή, ο κύριος Σπίαρς πιστεύει ότι πρέπει να της δοθεί αυτή η ευκαιρία». Πατρικός.

Το ντοκιμαντέρ βγαίνει στο Netflix έγκαιρα, στις 28 τρέχοντος, μία μέρα πριν η Μπρίτνεϊ εμφανιστεί στο δικαστήριο. Τα μεγαθήρια του θεάματος ανέκαθεν στάθηκαν στοργικά κοντά στα καλλιτεχνικά σκάνδαλα.

Το ντοκιμαντέρ φτιάχτηκε από τους Λιζ Γκάρμπους και Νταν Κόργκαν, σε παραγωγή των Έιμι Χέρντι και Τζένι Ελίσκου.