«Broadsword»: Η 1η ταινία του Τομ Κρουζ στη συμφωνία με τη Warner ξεκινά γυρίσματα το 2025

Ο βιονικός Κρουζ τρέχει απέναντι στο ρολόι κατά τρόπο συναρπαστικό (και επικίνδυνο), αυτή τη φορά για ένα έργο τοποθετημένο στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, πάντα υπό την καθοδήγηση του Κρίστοφερ ΜακΚουόρι. Στοίχημα.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
«Broadsword»: Η 1η ταινία του Τομ Κρουζ στη συμφωνία με τη Warner ξεκινά γυρίσματα το 2025

Μετά από ένα Mission που δεν ευτύχησε επαρκώς στα ταμεία (αλλά, μεταξύ μας, και στην εκτέλεσή του) και καθώς εξελίσσεται ένας άνισος αγώνας με το τελευταίο, άτιτλο ακόμα, 8o φιλμ που θα βγει του χρόνου τον Μάιο, ο Τομ Κρουζ, όχι ότι ησύχασε και ποτέ, είναι αντιμέτωπος οριακά με το ρολόι. Δεν βοήθησε η συγκυρία (τα Mission Impossible, και τα 8, θα είχαν τελειώσει από...πέρυσι, αν δεν μεσολαβούσαν πανδημία, απεργίες και δυσκολίες στα γυρίσματα), υποστήριξε απίθανα το 2ο Top Gun, ωστόσο το 62 είναι ένας αριθμός και η νέα (!) συμφωνία με την Warner σχεδόν αφύσικη - και επιτακτική. Ο Κρουζ έχει ταινίες να παραδώσει και πρέπει να...τρέξει, και θα το κάνει ενώ ταυτόχρονα θέλει και να σπάσει εν μέρει το νεανικό προφίλ του υπέρτατου action man που αποφασιστικά φροντίζει εδώ και κοντά 20 χρόνια, πρωταγωνιστώντας στην επόμενη ταινία του Αλεχάντρο Ινιάριτου. 

Πώς θα προλάβει;

Θεωρητικά το Broadwsword ξεκινά γυρίσματα το καλοκαίρι του '25. Αν δεν έχει πάει καλά το 8ο Mission Impossible, ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη. Στα μάτια του Χόλιγουντ το προηγούμενο ήταν...εμπορική αποτυχία και ένα 2ο στραβοπάτημα θα βάλει τον Κρουζ σε μπελά. Η ταινία του ΜακΚουόρι αναφέρεται ως μια αποστολή στην διάρκεια του 2ου ΠΠ, που κινεί για Γαλλία, το αεροπλάνο πέφτει και μόνος επιζών είναι ο πεζοναύτης λοχαγός της ομάδας που πρέπει «ολομόναχος στο χάος του πολέμου να ολοκληρώσει την αποστολή». Δεν ακούγεται κακό, δεν ακούγεται και «διαφορετικό», παρότι ο Κρουζ ξέρει να σπάει το προσωποπαγές των ταινιών του εδώ και χρόνια. Είναι σαφώς επίσης και πάλι μια «ταινία δράσης» και ενώ και πάλι ο άνθρωπος θα είναι πειστικός, στα 63 του τότε θα παίξει με την ageist φωτιά. Η ταινία περιγράφεται ως «hard-edged» - οπότε εδώ δεδομένα μπαίνουμε σε mode Λι Μάρβιν και αυτά με τον τρόπο τους είναι μεγάλα παπούτσια να δοκιμάζει κανείς.

Για τους υποστηρικτικούς ρόλους ακούγονται έντονα τα ονόματα των Χένρι Κάβιλ και Μαριόν Κοτιγιάρ, ο πρώτος ξέρει από Τομ στο Fallout, η Γαλλίδα χρειάζεται τόνωση ως καριέρα, είναι πολλά τα χρόνια που έχει να βγει μπροστά, έστω και αν στα Annette (έστω και Allied) επικύρωσε με την παρουσία της.

Από τη μια δεν έχεις λόγο να αμφιβάλλεις για τον ΜακΚούορι - που και εδώ θα υποστηριχθεί σεναριογραφικά από τον Έρικ Γιέντρεσεν που συμμετέχει και στο 8ο Mission - από την άλλη υπάρχουν συμπτώματα που δεν είναι ώρα να συζητήσουμε αλλά θα χρειαστεί να εντοπιστούν/ξεπεραστούν προτού γίνει η φαινομενική μεταπήδηση σε πρωτότυπο υλικό. Εκτός κι αν τα παιδιά πάνε all in, αφήσουν τη σινεφιλία και το πάθος τους να πρωτοστατήσει και τζογάρουν με την υπομονή της Warner η οποία αν δεν δει ανάλογες εισπράξεις δεν αποκλείεται να αποσύρει την υποστήριξή της. 

H Λόρα Ντερν και ένα «Μπλε Βελούδο» που της κόστισε τις σπουδές της στο UCLADoctor Doom: Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζρ. επιστρέφει... villain στο MCU