Ο Μπίλι Άιχνερ γράφει την πρώτη στουντιακή ταινία αποκλειστικά με LGBTQ+ καστ

Όοσο πηχιαίοι κι αν είναι οι τίτλοι σήμερα για την παραπάνω είδηση, μήπως τελικά τα πράγματα είναι πολλά περισσότερα από αυτά που φαίνονται;

Από τον Χρήστο Πολίτη
Ο Μπίλι Άιχνερ γράφει την πρώτη στουντιακή ταινία αποκλειστικά με LGBTQ+ καστ

Το «Bros» θα είναι η πρώτη ρομαντική κομεντί της Universal -και ενός μεγάλου στούντιο, γενικότερα- που θα έχει στο καστ του μονάχα LGBTQ ηθοποιούς. Η πρώτη ανοιχτά γκέι κωμωδία θα αφορά δυο γκέι άνδρες (ο Μπίλι Άιχνερ και ο Λουκ Μακφάρλαν στους ρόλους) που ερωτεύονται, αλλά είναι κι οι δυο πολύ απασχολημένοι για να το δουν.

Εκτός όμως από τους δυο ρόλους του ζευγαριού, και τους υπόλοιπους ετερεοφυλόφιλους ρόλους θα υποδυθούν queer περσόνες, από τον transgender συγγραφέα του «Light Through the Shade: An Autobiography of a Queen» μέχρι τη Symone, μια drag queen από το Λος Άντζελες που κέρδισε την 13η σαιζόν του «RuPaul’s Drag Race».

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος ή ενθουσιασμένος από την ιστορική αυτή στιγμή για το «Bros». Χρόνια μετά που queer ηθοποιοί έβλεπαν straight συναδέλφους τους να υποδύονται γκέι χαρακτήρες, ένα όνειρο τώρα γίνετα πραγματικότητα. Και ελπίζω το «Bros» να είναι το πρώτο στο είδος του, με την ελπίδα οτι θα είναι το πρώτο βήμα από πολλές ευκαιρίες που θα έχουν ανοιχτά τα LGBTQ+ άτομα να λάμψουν και να δείξουν στον κόσμο για τι είναι ικανοί οι ηθοποιοί, κι οχι απλά να είμαστε απλά «ο γκέι φίλος» του πρωταγωνιστή». Ναι, Μπίλι Άιχνερ, μαζί σου.

To «Bros» έχει ακόμα δρόμο μπροστά του και θα ανοίξει στις αίθουσες το επόμενο καλοκαίρι, και αυτό είναι το πρώτο μεγάλο και σημαντικό βήμα για τα μεγάλα στούντιο που βλέπουν πια το σινεμά αλλιώς.