Είναι σαφές ότι ο Μποντ ανήκει στις γενιές των ερμηνευτών του και ως εκ τούτου ο Πιρς Μπρόσναν, 71, είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους μεγάλωσαν με αυτόν. Κάπως αντικειμενικότερα είναι ένας Μποντ που του άξιζαν καλύτερες εν συνόλω ταινίες, διότι η πρώτη ύλη από τον ίδιο υπήρχε. Είχε το φλέγμα, φυσικά την όψη, το κράμα ελαφρότητας και κυνισμού, το είχε γενικώς. Ωστόσο έχει και την ίσως χειρότερη ταινία της σειράς («The World is Not Enough», σόρι Σοφί), μια από τις πιο άνισες (το πρώτο μισό του «Tomorrow Never Dies» είναι θαυμάσιο, το δεύτερο τα γκρεμίζει όλα), την πιο παρεξηγημένη (παρά τις αδυναμίες του το «Die Another Day» έχει κλασικές στιγμές και αντάξιο(τατο) Κακό), αλλά και αυτήν που ολομόναχη έφερε την σειρά ξανά στη ζωή (το γενικώς καλό Μποντ, «GoldenΕye»).
Τώρα ο Μπρόσναν γίνεται και αυτός μάρτυρας της παράδοσης της σκυτάλης. «Ήταν η σωστή απόφαση και μια πράξη θάρρους για το δίδυμο [σ.σ. εννοεί τους Μπρόκολι και Γουίλσον]. Ελπίζω η Amazon να χειριστεί τη δουλειά και τον χαρακήρα με αξιοπρέπεια, φαντασία και σεβασμό. Η ιστορία γράφτηκε και είμαι υπερήφανος που υπήρξα μέρος της κληρονομιάς με τις ταινίες που κάναμε με την Μπάρμπαρα και τον Μάικλ. Υπερήφανος που το ξαναφέραμε στη ζωή μετά από έξι χρόνια χειμερίας νάρκης, καθώς το 'GoldenEye' ήταν τέτοια επιτυχία που μετά μπορέσαμε να χτίσουμε πάνω της... Τι να κάνουμε, όλα αλλάζουν, όλα διαλύονται, τους εύχομαι το καλύτερο.»
Ο Μπρόσναν θεωρεί δεδομένο ότι ο Μποντ θα παραμείνει Βρετανός. Παρ' όλ' αυτά η αλλαγή εποχής και η εξαγορά του franchise φρονεί ότι δεν έρχεται απαλλαγμένη «από έναν κάποιο θρήνο». Και παρεμπιπτόντως είναι ένας «θρήνος» που επεκτείνεται και στον Έντουαρντ Μπέργκερ, ο οποίος μέχρι πρότινος είχε δηλώσει ενδιαφέρον για να σκηνοθετήσει την ανάσταση του πράκτορα, και τώρα δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον για κάτι τέτοιο: «Δεν το κάνει η Μπάρμπαρα Μπρόκολι και αυτή είναι η καρδιά των ταινιών, οπότε νομίζω είναι πια κάτι διαφορετικό. Δεν ξέρω. Τα πράγματα άλλαξαν. Θα μας λείψει πολύ, τώρα είναι πλέον άλλη εξίσωση. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον. Θα το σκεφτώ αν κάποιος με καλέσει, αλλά η Μπάρμπαρα ήταν η ψυχή των σχεδίων, αν απουσιάζει δεν είναι το ίδιο.»
Μην ανησυχείς Έντουαρντ, τώρα πλέον δύσκολα θα χτυπήσει το τηλέφωνο. (Όχι ότι δεν θα μας άρεσες, ίσως περισσότερο, από αυτούς των οποίων το τηλέφωνο έχει ήδη χτυπήσει.)