«Bugonia»: Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις αποκτά η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Κάτι που μικρά κι αθώα ξεκίνησε σαν ριμέικ του νοτιοκορεατικού «Save the Green Planet» (2003), γίνεται οσκαρικών διαστάσεων σχέδιο πλημμυρισμένο στους επωνύμους.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
«Bugonia»: Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις αποκτά η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Οι Κορεάτες ξανάρχονται.

Η CJ Entertainment είναι μια εταιρεία παραγωγής από τη Νότιο Κορέα, που έβγαλε το 2019 τα «Παράσιτα» και άλλαξε η ζωή της. Ήθελαν να κάνουν το «Save the Green Planet», ριμέικ της ταινίας του 2003, και πάλι με τη λογική μιας μικρής, indie παραγωγής και αυτή τη φορά τα γκέμια φεύγουν απ' ευθείας από τα χέρια.

Και δεν είναι μόνο ο Λάνθιμος που αυτομάτως φέρνει διαμέτρημα στην επιχείρηση, ούτε η «δεδομένη» Έμα Στόουν που ακολουθεί το σχέδιο. Ούτε βέβαια ο Τζέσι Πλέμονς, ο οποίος είναι βέβαια ηθοποιάρα ο άνθρωπος, αλλά το «Kinds of Kindness» δεν είναι ακριβώς η ταινία που μένει στον διεθνή Τύπο - ήδη το παρακάμπτουν και μένουν στο «Poor Things». 

Είναι που στο πλάνο μπαίνει ο σεναρίστας του «Succession», Γουίλ Τρέισι, είναι που ο Άρι Άστερ εισέρχεται στην παραγωγή, είναι που το σχέδιο πάει να πάρει ημερομηνία τον Νοέμβριο (7) του 2025, είναι που αιφνίδια τέλος πάντων θα μπει στο λεξικό του ειδικού Τύπου για το προσεχές 20μηνο (τουλάχιστον). Το buzz μόλις ξεκινά, και πλέον η CJ δεν έχει στα χέρια της μια indie παραγωγή, αλλά κάτι για του οποίου το budget θα μάθουμε σύντομα. Τον Μάιο ήταν στην Αγορά των Καννών και η διεθνής διανομή προσγειώθηκε στην ακατάπαυστη (μπράβο της) Focus Features.

Η πρωτότυπη ταινία του Τζανγκ Τζουν-Χουάν δεν ακούστηκε αρχικά (ήταν και 2003, τα σόσιαλ δεν υπήρχαν όπως τα μάθαμε), σταδιακά ανέλαβε τις cult διαστάσεις της, αλλά και μια ουσιώδη απήχηση σε κοινό και κριτική, και πραγματεύεται την ιστορία ενός τυπάκου που πιστεύει ότι ένας μεγαλοφαρμακοβιομήχανος είναι εξωγήινος, οπότε φροντίζει για την...απαγωγή του ούτως ώστε να αποτρέψει αυτό που εκείνος πθανολογεί ως έξωθεν εισβολή. Η εξέλιξη της ταινίας θα τον εκπλήξει.

Το περιμένουμε - άλλο ένα ενδιαφέρον στοίχημα για τον Yorgos που δεν κάθεται, ευτυχώς, σε μια μεριά.

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μοιράζεται κινηματογραφικές επιρροές του «Megalopolis»30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Ένα διαφωτιστικό Intimacy Coordination Workshop