Ένα (μουσικό) διάλειμμα από την Πανδώρα: Το 3D concert movie της Μπίλι Άιλις σε σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον έρχεται τον Μάρτιο

Η συναυλία στο Μάντσεστερ της Μπίλι Άιλις έρχεται στις οθόνες μας κι εμείς πανηγυρίζουμε διπλά, καθώς είναι ένα σημάδι πως ο πλανήτης της Πανδώρας δεν μονοπωλεί το ενδιαφέρον του σκηνοθέτη.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Ένα (μουσικό) διάλειμμα από την Πανδώρα: Το 3D concert movie της Μπίλι Άιλις σε σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον έρχεται τον Μάρτιο

Πότε δυναμικό, πότε εύθραυστο, πότε στην επίθεση, πότε στην άμυνα, συχνά μέσα στο ίδιο τραγούδι. Ήταν πραγματικά μια έκπληξη το τελευταίο άλμπουμ της Μπίλι Άιλις, που στον καιρό του spotify και του tiktok είχε την τόλμη και το θράσος να επαναφέρει το concept album, βγάζοντας κερδισμένη και την τραγουδοποιό και τους απανταχού μουσικόφιλους.

Το άλμπουμ γέννησε μια περιοδεία με το ίδιο όνομα - «Hit me Hard and Soft» - και στο πλαίσιο αυτής της περιοδείας, σε μια sold-out συναυλία στο Μάνστεστέρ, η Άιλις πέταξε τη βόμβα που αφορά κι εμάς εδώ. «Θα προσέξατε ότι υπάρχουν περισσότερες κάμερες από το σύνηθες», φώναξε η τραγουδίστρια στο συγκεντρωμένο πλήθος. «Δεν μπορώ να πω περισσότερα, μπορώ να πω όμως ότι σας ετοιμάζω κάτι εκλεκτό παρέα με τον Τζέιμς Κάμερον κι ότι θα είναι σε 3-D».

Και, κάπως έτσι, φαίνεται ότι η φιλμογραφία του Κάμερον θα αποκτήσει το δικό της concert movie, κι εμείς δεν μπορούμε παρά  να πανηγυρίσουμε, καθώς χαιρόμαστε διπλά για οτιδήποτε τον κρατά μακριά από τον πλανήτη της Πανδώρας. Μην μας παρεξηγήσετε, με χαρά θα ξαναβουτήξουμε τον επόμενο μήνα, αλλά δεν παύουμε να βρίσκουμε λίγο στενάχωρη την ιδέα ότι ο Κάμερον θα γυρίζει μόνο «Avatar» για την επόμενη δεκαετία.

Ας ελπίσουμε το πρότζεκτ του με την Άιλις να είναι η αρχή που θα φέρει την ποικιλία και να σταθεί δίπλα στα «Stop Making Sense» του Τζόναθαν Ντέμι και «The Last Waltz» του Μάρτιν Σκορσέζε.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει 20 Μαρτίου 2026. What are the odds this turns out to be great?

«Οθέλλος» στο Ιράκ; Ο Ντάνιελ Κρεγκ έτοιμος για την κινηματογραφική μεταφοράΤρέιλερ: Ο Γκας Βαν Σαντ σκηνοθετεί τον Μπιλ Σκάρσγκαρντ στο «Dead Man's Wire»