Η Νία Ντα Κόστα του «Candyman» γράφει ιστορία στο αμερικανικό box office

Πες το 5 φορές! Η σκηνοθέτις του «Candyman» έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα δημιουργός που φτάνει στο #1 του αμερικανικού box office.

Από τον Χρήστο Πολίτη
Η Νία Ντα Κόστα του «Candyman» γράφει ιστορία στο αμερικανικό box office

Σαν τα στραγάλια μετράει κανείς τα εισιτήρια στη μετά-Covid εποχή, και συνήθως τέτοια «μεγάλα» πλέον νούμερα κάνουν οι ταινίες που έχουν έναν υπερήρωα, ή ένα μεγάλο στούντιο ή ένα δυνατό όνομα στα credtis από πίσω. Κάτι τέτοιο συνέβη και δε συνέβη με το «Candyman». Η Νία Ντα Κόστα δεν ήταν εντελώς γνωστή στους κύκλους, ωστόσο ο Τζόρνταν Πιλ που εδώ εκτελεί χρέη παραγωγού την επέλεξε -και δικαίως- για τη σκηνοθεσία της αναβίωσης του κλασικού πια θρίλερ από το 1992.

Η σχετική αναπροσαρμογή της ταινίας, που καρπώθηκε αξιοπρεπείς κριτικές κατάφερε να φτάσει στο #1 του αμερικανικού box office από το πρώτο σαββατοκύριακο που κυκλοφόρησε και να συγκεντρώσε 22,3 εκατομμύρια δολάρια, όταν οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 15, και να κάνει την Ντα Κόστα την πρώτη μαύρη σκηνοθέτιδα που κατακτά κάτι τέτοιο.

Αυτό την καθιστά πλέον από τα hot ονόματα εκεί έξω, μιας και η ίδια ετοιμάζει το «The Marvels» για λογαριασμό της Disney, το sequel της «Captain Marvel», εκεί που η Άβα Ντι Βερνέ με το «A Wrinkle in Time» είχε αποτύχει, αφού η ταινία του 2016 με 100 εκατομμύρια δολάρια budget είχε αποτύχει, αφού δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει σε παγκόσμιας διανομής κύκλωμα., ωστόσο λογίζεται η δεύτερη τη σειρά, καθώς το άνοιγμά της μετρούσε 33 εκατομμύρια δολάρια, αλλά δεν είχε φτάσει στο #1.

Η Ντα Κόστα δεν ήταν συνηθισμένη σε τέτοια νούμερα, μιας και το «Little Woods», που ήταν το ντεμπούτο της έκανε 170,000 δολάρια συνολικές εισπράξεις.

Για την ιστορία, στην Ελλάδα, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, το «Candyman» έκανε 1.950 εισιτήρια σε 23 αίθουσες πανελλαδικά, μικρό αλλά ελπιδοφόρο άνοιγμα.