Το HBO Max φέρνει τα Χριστούγεννα νωρίτερα

Θυμάστε το «A Christmas Story» του 1983; Ευκαιρία -ή και όχι- να το δούμε ξανά. 

Από τον Χρήστο Πολίτη
Το HBO Max φέρνει τα Χριστούγεννα νωρίτερα

Δεν έχει τελειωμό η παρελθοντολαγνεία στο Χόλιγουντ. Εκτός από τις ταινίες και τις σειρές που επέστρεψαν μονάχα τα τελευταία δυο χρόνια (από το «Scream» και το «The Matrix» μέχρι το «West Side Story» και το «The Lord of the Rings»), οι παραγωγοί έχουν βρει την κότα με τα χρυσά αυγά και βγάζουν από τα ράφια οτιδήποτε «πουλάει».

Κάτι παρόμοιο θα γίνει και με το «A Christmas Story» του Μπομπ Κλαρκ από το 1983, τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη επιτυχία που επιστρέφει στο HBO Max.

Έτσι λοιπόν, η Warner έκλεισε και τον Πήτερ Μπίλινγκσλεϊ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που τότε έπαιζε τον πιτσιρικά Ράλφι.

Τη σκηνοθεσία εδώ αναλαμβάνει ο Κλέι Κάιτις, που υπέγραψε και το «The Christmas Chronicles» για το Netflix, επομένως μια προϋπηρεσία στο στόλισμα την έχει, ενώ το σενάριο θα έχει τη σφραγίδα του Νικ Σνεκ, που βρίσκεται πίσω από το «Gran Torino» και το «The Mule».

Για την ιστορία, το «A Christmas Story» πήγαινε την ιστορία πίσω στη δεκαετία του 1940, όπου ένα νεαρό αγόρι προσπαθεί να πείσει τους γονείς του, τον δάσκαλό του αλλά και τον Άγιο Βασίλη, οτι το καλύτερο δώρο για τις γιορτές είναι ένα πραγματικό όπλο.