Ο Κρίστοφερ Νόλαν επιστρέφει με μία ταινία για τον «πατέρα της ατομικής βόμβας»

...και η επόμενη «βόμβα» είναι πως ψάχνει νέα συνεργασία με στούντιο, αφού θέλει να εγκαταλείψει την Warner.

Από τον Πάνο Γκένα
Ο Κρίστοφερ Νόλαν επιστρέφει με μία ταινία για τον «πατέρα της ατομικής βόμβας»

Από το Hollywood Reporter ως το Deadline, το σημερινό νέο-βόμβα που απασχολεί τα κινηματογραφικά sites είναι η επιστρεοφή του Κρίστοφερ Νόλαν μετά το υπερφιλόδοξο «Tenet» που έγινε (άθελά του) σταυροφόρος της αίθουσας στον καιρό της πανδημίας μετά από αρκετές αναβολές και προβλήματα στην διανομή το 2020.

Ο Νόλαν, λοιπόν, ένας από τους πιο δημοφιλείς κι ενδιαφέροντες σύγχρονους δημιουργούς, με πιστό κοινό και εμπορικά αξιόπιστος, πρόκειται να μεταφέρει στο σινεμά την ζωή του Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, του Αμερικανού φυσικού γερμανικής καταγωγής, γνωστού κυρίως για την κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας. Δεν είναι δύσκολο να διακρίνεις τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Οπενχάιμερ που ιντριγκάρουν τον Νόλαν: χαρισματικός κι εστέτ, ο Οπενχάιμερ ήταν ένας αινιγματικός «Προμηθέας» που κατασκεύασε ένα υπερ-όπλο, πάλεψε για να κάνει γνωστούς τους κινδύνους του και μεταπολεμικά κατηγορήθηκε ως επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια των Η.Π.Α.

Το νέο συνοδεύεται και με το διαζύγιο του Νόλαν με την Warner, το «σπίτι» όλων των ταινιών του από το 2002 (με εξαίρεση το «The Prestige» της Ντίσνεϊ και το «Interstellar» των Warner και Paramount). Ο Νόλαν είχε αντιδράσει δημόσια στην απόφαση της Warner να διανείμει όλο τον κατάλογό της για το '21 σε ταυτόχρονη προβολή αίθουσας και streaming, γεγονός που δυσαρέστησε αρκετούς σκηνοθέτες με τους Νόλαν και Βιλνέβ να εκφράζονται ανοιχτά κι αρνητικά.

Λέτε να μπουν στο παιχνίδι της μεταγραφής οι πλατφόρμες των Apple, Amazon και Netflix; Σχεδόν δύο μήνες πριν, ο Σκοτ Στάμπερ του Netflix είχε δηλώσει για τον Νόλαν: «Είναι ένας υπέροχος δημιουργός, και θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Σε αυτή τη δουλειά, έμαθα οτι δεν πρέπει να έχεις καθόλου ego. Πέφτεις, σηκώνεσαι και προχωράς». Μέχρι στιγμής ενδιαφέρον έχουν δηλώσει η Sony και η Universal.