This Job Sucks! Ο Κέβιν Σμιθ επιστρέφει με τρίτη ταινία «Clerks»

Οι υπάλληλοι που «επειδή σε εξυπηρετούν δεν σημαίνει ότι σε γουστάρουν» ξεκινούν γυρίσματα τον επόμενο μήνα!

Από τον Πάνο Γκένα
This Job Sucks! Ο Κέβιν Σμιθ επιστρέφει με τρίτη ταινία «Clerks»

27 χρόνια μετά την πρώτη ταινία που δημιούργησε ένα κοινό πιστών θαυμαστών και μετά το σίκουελ «για  κλάματα», ο Κέβιν Σμιθ επιστρέφει στο «Clerks» με meta διάθεση.

Συγκεντρώνοντας το αυθεντικό καστ (Τζεφ Άντερσον, Μπράιαν Ο'Χάλοραν, Τζέι Μιούζ, Ροζάριο Ντόσον) και με τον ίδιο να γράφει, σκηνοθετεί, ερμηνεύει τον Silent Bob, ο Σμιθ εμπνέεται από το σοβαρό επεισόδιο καρδιακής προσβολής που είχε το 2018 και το ενσωματώνει στην πλοκή της νέας ταινίας. Σύμφωνα με την πλοκή του τρίτου «Clerks», ο Ράνταλ ζητά την βοήθεια των Ντάντε, Ελίζα, Τζέι και Silent Bob για να κάνει μία ταινία αφιερωμένη... στον εαυτό του, μετά από ένα έμφραγμα. Φυσικά και ο χώρος των γυρισμάτων θα είναι το μαγαζί που τα ξεκίνησε όλα.

«Αυτή την φορά, έδωσα στον Ράνταλ το έμφραγμα που παραλίγο να με σκοτώσει», έγραψε ο Σμιθ στον λογαριασμό του στο Instagram και σχολιάζει την meta αυτοαναφορικότητα του τρίτου μέρους. «Αντί να υποκύψει στην πραγματικότητα της μέσης ηλικίας, ο Ράνταλ θυμώνει και αποφασίζει να πει την ιστορία της ζωής του γυρίζοντας μιας indie ταινία μαζί με τους συναδέλφους του στο Quick Stop! Πριν από 27 χρόνια, έκανα μια ταινία για τον Ντάντε και τον Ράνταλ που έκανε τα όνειρά μου πραγματικότητα και άλλαξε την ζωή μου - τώρα επιστρέφω την χάρη».

Το πρώτο, αυθόρμητο και ανυπόκριτο «Clerks» έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σάντανς το 1994 δημιουργώντας σύντομα ένα cult στάτους. Πέρα από τις ταινίες των «Υπαλλήλων», οι χαρακτήρες των Τζέι και Silent Bob δημιούργησαν το δικό τους «κινηματογραφικό σύμπαν» με παρουσία στις ταινίες «Mallrats», «Chasing Amy», «Dogma» και «Jay and Silent Bob Strike Back».