Η δουλειά δεν σταματά ποτέ: Ο Κλιντ Ίστγουντ κοιτάζει ήδη για το επόμενο σενάριο

Κι ενώ μόλις χθες μιλούσαμε για το τρέιλερ του «Juror #2», ο 94χρονος απαντά ήδη στις φήμες περί «τελευταίας ταινίας».

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Η δουλειά δεν σταματά ποτέ: Ο Κλιντ Ίστγουντ κοιτάζει ήδη για το επόμενο σενάριο

Τρέμε Ολιβέιρα. Ο σημαντικός Πορτογάλος δημιουργός δούλευε μέχρι την τελευταία στιγμή, στα 106 του παρέδωσε τρεις μικρού μήκους ταινίες, στα 107 άλλη μία, η τελική μεγάλου ήταν στα 104.

Πράγμα που σημαίνει ότι ο Κλιντ έχει εμπρός του μια γεμάτη 10ετία. Όπως (ισχυρίζεται ο υπογράφων) έχει την καλύτερη 8η και 9η δεκαετία δημιουργού, χρειαζόμαστε 2-3 ταινίες ακόμα για να συντάξουμε ομάδα 10ης δεκαετίας - που δεν θα παλέψει και πολύ για να πάρει και αυτό το στέμμα. Μακάρι η ζωή να το επιτρέψει, ο θάνατος να παραμερίσει λίγο ακόμα. Αν και έχει ήδη κερδηθεί, από μια πλευρά.

Πηγές λοιπόν αναφέρουν ότι ο Κλιντ ήδη βλέπει σενάρια για την 41η ταινία του (ως σκηνοθέτης), οι φήμες λένε ότι πέρασε έκτακτα φτιάχνοντας τον 2ο Ένορκο («Juror #2» - το τιτλοφορούμε εμείς, έτσι κι αλλιώς η Warner λέει δεν θα το βγάλει πουθενά εκτός ΗΠΑ), ο Κλιντ έχει κέφια λέει το ίδιο περιβάλλον, οπότε δεν έχουμε παρά να περιμένουμε την προβολή στο φεστιβάλ του AFI - που ίσως αποδειχθεί και τροποποιητική των σχεδίων της παραγωγού εταιρείας. Η οποία πάντως αναμένεται να μας δυσκολέψει τη ζωή για να δώσει πράσινο φως σε επόμενη ταινία του, οι σχέσεις δεν βρίσκονται στο αλλοτινό γλυκό φως - η Warner δεν είναι άλλωστε πια και το στούντιο που ήταν.

Μιλώντας για τον 2ο Ένορκο, το AFI δίνει διάρκεια 157 λεπτών - εμείς μια χαρά, αλλά είναι «δύσκολη» διάρκεια αυτή αν αληθεύει. Που μπορεί και να μην αν λάβουμε υπ' όψιν ότι κυκλοφορεί και...άλλη εκδοχή της, στα 114 λεπτά. Αν ξέρουμε τον Κλιντ καλά, κλίνουμε να πιστέψουμε ευκολότερα την δεύτερη εκδοχή. Αν επαληθευθεί το 157 θα είναι η 2η μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία του, μετά το μυθικό «Bird» του 1988.

Όπως και να έχει...«η Δικαιοσύνη είναι Τυφλή, η Ενοχή βλέπει τα πάντα» και αυτό είναι ένα tagline να συνοδεύει αρμοστά μια ταινία του Ίστγουντ.

 

Τρέιλερ «Music by John Williams»: Η ατελείωτη (μα τέλεια) μουσικήΤρέιλερ «Better Man»: Ο Ρόμπι Γουίλιαμς αντικείμενο ενός παράδοξου biopic