O Tζορτζ Κλούνεϊ αρπάχτηκε (δικαίως) με τον Κουέντιν Ταραντίνο

Σε έναν από τους συνήθεις αφορισμούς του, ο Ταραντίνο δήλωσε ότι ο Κλούνεϊ δεν είναι σταρ και ο ηθοποιός ενοχλήθηκε.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
O Tζορτζ Κλούνεϊ αρπάχτηκε (δικαίως) με τον Κουέντιν Ταραντίνο

Ο Ταραντίνο ανοίγει το στόμα του και λέει ό,τι σκέφτεται αφιλτράριστα, αυτό είναι γνωστό. Όσοι διαβάσατε το παραληρηματικό «Cinema Speculation» άλλωστε, γνώριζετε ότι ένα μεγάλο μέρος των σκέψεών του αποτελείται από αφορισμούς. Ένας από τους εκατοντάδες τέτοιους που ξεστόμισε τελευταία ήταν ότι ο Κλούνεϊ δεν είναι σταρ, με τον ηθοποιό να δηλώνει ενοχλημένος.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνεντευξη του ο Ταραντινο έλεγε ότι οι κινηματογραφικοί σταρ είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και τους κατονόμαζε. Ο δημοσιογράφος των ρώτησε για τον Κλούνεϊ και ο Κουέντιν απάντησε ότι ο Κλούνεϊ δεν είναι σταρ και ζήτησε εριστικά από τον δημοσιογράφο να του αναφέρει μια ταινία του Κλούνεϊ μετά το Μillennium.Σε κοινή του συνέντευξη με τον Μπραντ Πιτ, ο Κλούνεϊ ξεσπάθωσε. «Είμαι λίγο εκνευρισμένος με τον Κουέντιν, γιατί είπε μ*****ς για μένα. Τι εννοεί μετά το Millenium; Αυτό είναι όλη μου η καριέρα. Δεν με πειράζει να τον κακολογήσω λίγο, Κουέντιν να πας να γ*****ς», ανέφερε σε σκωπτικό τόνο.

Στον 21ο αιώνα έχει αλλάξει ο τρόπος που προσδιορίζουμε τον σταρ, το franchise πρωτοστατεί, αλλά το τελευταίο χρειάζεται και τους σταρ και το κλειδί συνήθως βρίσκεται στο ευτυχές πάντρεμά τους. Δεδομένα, όμως, κάποιος που μπορεί να κάνει επιτυχίες ταινίες όπως το «Μάικλ Κλέιτον», το «Descendants» και το «Up in the Air» είναι σταρ, άρα ο Κλούνεϊ ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία – δεν βάλαμε στο τραπέζι το βαρύ εμπορικό πυροβολικό της τριλογίας του «Ocean» και του «Gravity», ας πούμε ότι εκεί λειτούργησε το αξίωμα «η ισχύς εν τη ενώσει».

Δεν μας τα λες καλά, Κουέντιν.

Επιστροφή στο Pride Rock: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Mufasa: The Lion King»Το IndieWire ρωτά 100 δημιουργούς για τις αγαπημένες τους ταινίες του 21ου αιώνα