Νέο Τρέιλερ: Τέσσερις δεκαετίες μετά, το «Πορφυρό Χρώμα» βάφει ξανά τη μεγάλη οθόνη

Ένα από τα μεγαλύτερα οσκαρικά παράδοξα της ιστορίας της Ακαδημίας, το «Πορφυρό Χρώμα» του Στίβεν Σπίλμπεργκ που υπήρξε και κινηματογραφικό ντεμπούτο της Όπρα Γουίνφρεϊ, επιστρέφει εκ νέου ως μιούζικαλ.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Νέο Τρέιλερ: Τέσσερις δεκαετίες μετά, το «Πορφυρό Χρώμα» βάφει ξανά τη μεγάλη οθόνη

Το 1985 το «Πορφυρό Χρώμα» σημείωνε την θεαματική αλλαγή πλεύσης του 39χρονου Σπίλμπεργκ. Πρώτη ύλη το βιβλίο της Άλις Γουόκερ, που είχε κερδίσει με το βιβλίο αυτό το Πούλιντζερ το 1983 και είχε θέμα την ζωή φτωχών, μαύρων γυναικών στην ρατσιστική Αμερική του '30. H ταινία έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς τότε και η Ακαδημία της έδωσε 11 υποψηφιότητες, χωρίς να συμπεριλάβει την σκηνοθεσία στις (11 είπαμε...) υποψηφιότητες αυτές. Στη συνέχεια, για να ολοκληρωθεί το (πικρό για τον Σπίλμπεργκ) γλυκό δεν της έδωσε ούτε ένα Όσκαρ.

Ωστόσο, η Όπρα Γουίνφρεϊ μπήκε στον χάρτη με την ταινία αυτή, το ίδιο το έργο είκοσι χρόνια μετά πέρασε στο θέατρο όπου παίχτηκε για τρία συνεχόμενα χρόνια συγκεντρώνοντας 11 υποψηφιότητες για Τόνι, ενώ το 2015 υπήρξε μια ακόμα αναβίωση ακόμα μεγαλύτερης αναγνώρισης που κέρδισε δύο βραβεία Τόνι, ένα εκ των οποίων για την ερμηνεία της Σίνθια Ερίβο («Δύσκολες Ώρες στο Ελ Ρουαγιάλ», το επικείμενο «Wicked»).

Φέτος, Σπίλμπεργκ και Γουίνφρεϊ μαζί με τον θρυλικό Κουίνσι Τζόουνς (που είχε γράψει το score στην πρώτη κινηματογραφική εκδοχή) και τον Σκοτ Σάντερς (μουσικό παραγωγό του μιούζικαλ), επανασυστήνουν το «Πορφυρό Χρώμα» στη μεγάλη οθόνη δρομολογώντας τη musical εκδοχή της θεατρικής επιτυχίας. Στη διανομή συναντάμε την Φαντάζια Μπαρίνο και την Ντάνιελ Μπρουκς, οι οποίες επαναλαμβάνουν μετά το σανίδι τους ρόλους της Σίλι και της Σοφίας αντίστοιχα, την υποψήφια για Όσκαρ Ταράτζι Π.Χένσον ως σαρωτική Σουγκ Έιβερι, τα φρέσκα πρόσωπα των H.E.R. (Όσκαρ Τραγουδιού για την ταινία «Judas and the Black Messiah») και Χέιλι Μπέιλι («Η Μικρή Γοργόνα»), αλλά και τον βετεράνο Λούις Γκόσετ Τζ. (Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για το «Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν»).

Το «Πορφυρό Χρώμα» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας στις 18 Ιανουαρίου.