Τρέιλερ «A Complete Unknown»: Θετικές πρώτες εντυπώσεις από τον Σαλαμέ στον ρόλο του Ντίλαν

Το biopic των πρώτων χρόνων του ζωντανού θρύλου στην φολκ σκηνή που άλλαξε τη ροή της ποπ ιστορίας και όχι μόνο, τον Δεκέμβριο στις αίθουσες.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Τρέιλερ «A Complete Unknown»: Θετικές πρώτες εντυπώσεις από τον Σαλαμέ στον ρόλο του Ντίλαν

Με μια όψη που ανακαλεί υπάρχουσες της εποχής (ντοκιμαντερικές αλλά και μυθοπλαστικές - «Inside Llewyn Davis» σα να λέμε) και βασικότερα έναν Τιμοτέ Σαλαμέ μιμούμενο τέλεια την όψη του Ντίλαν στα πρώτα χρόνια του στις σκηνές της Νέας Υόρκης, η ταινία του Τζέιμς Μάνγκολντ, που συν-συνέγραψε με τον έμπειρο Τζέι Κοκς, είναι έτοιμη να δρέψει δάφνες αν είναι ανάλογη του θέματός της. Ο ίδιος ο Ντίλαν φέρεται να συνεργάστηκε ιδιαίτερα στην φάση του σεναρίου - συμβάλλοντας στην ιστορία του όπως θέλει να καταγραφεί.

Εύλογα διερωτάται κανείς, δεν το έκανε ήδη αυτό το «No Direction Home», το μνημειώδες ντοκιμαντέρ του Σκορσέζε; Ασφαλώς. Δεν διαμαρτύρεται κανείς λάτρης όμως, αφού Ντίλαν να 'ναι κι ότι να 'ναι.

Η ιστορία ακολουθεί τον 83χρονο σήμερα μύθο από τα πρώτα του βήματα στη Νέα Υόρκη, μέχρι το live στο Νιούπορτ που ο Πιτ Σίγκερ (μέγας Νόρτον στον ρόλο) ήθελε να το κόψει τα ηλεκτρικά καλώδια με τσεκούρι.

Κρίμα από μια πλευρά που το biopic δεν αποφασίζει να πάει και παρακάτω, γενικώς τα '70ς είναι μια τρελή περίοδος ας πούμε, καθώς και τα πέτρινα στο μεγαλύτερο μέρος τους '80ς και η αναγέννηση αργότερα στα τέλη των '90ς, γενικώς οι λάτρεις θα θέλαμε μια πιο πλήρη σκιαγράφηση, όμως απ' ότι φαίνεται print (και repeat) the legend.

Παίζουν ακόμα οι Μόνικα Μπαρμπάρο ως Τζόαν Μπαέζ, η Ελ Φάνινγκ ως Σούζι Ρότολο (Σιλβί Ρούσο, στην ταινία), η σύντροφος στο εξώφυλλο του «Freewheelin'», ο Νόρτον ως Σίγκερ, ο Μπόιντ Χόλμπρουκ ως Τζόνι Κας, ο Σκουτ ΜακΝέρι ως Γούντι Γκάτθρι και πολλοί ακόμα. Πρώτη ύλη το βιβλίο του Ελάιτζα Γουόλντ «Dylan Goes Electric».

Ιδού το πρώτο τρέιλερ:

Ο Κιάνου Ριβς χάνει (και βρίσκει) τα λόγια του για τον ρόλο του «Matrix» στη ζωή τουΤρέιλερ: Έφτασε η ώρα της ακατάλληλης εκδοχής του «Rebel Moon»