Νέο τρέιλερ «Conclave»: Συνωμοσίες και εκλογή Πάπα στο Βατικανό

Φερόμενο σαν ένα από τα πιο γερά ακαδημαϊκά χαρτιά της σεζόν, το έργο του Έντουαρντ Μπέργκερ προβλήθηκε σε πανελλήνια πρεμιέρα χθες (10/10) από το 30ό ΔΦΚΑ και έρχεται στις αίθουσες στις 7 Νοεμβρίου.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Νέο τρέιλερ «Conclave»: Συνωμοσίες και εκλογή Πάπα στο Βατικανό

Ειναι ήδη από τις πιο προβεβλημένες ταινίες της τρέχουσας σεζόν, γερό χαρτί για τα Όσκαρ, με ιδιαίτερη μνεία τόσο στην αρχηγική ερμηνεία του Ρέιφ Φάινς, όσο και στην σκηνθεσία του ταχέως ανερχόμενου Έντουαρντ Μπέργκερ, του Γερμανού που με το «Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο» μπήκε στα τεφτέρια των μεγάλων στούντιο και των μεγάλων παραγωγών που στοχεύουν στο αγρίως υποσιτισμένο ενήλικο κοινό σήμερα.

Όπως ήδη γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι, η ταινία καταπιάνεται με την διαδικασία εκλογής Πάπα στο Βατικανό, στην οποία ο Καρδινάλιος Λόρενς (Φάινς) ανακαλύπτει μυστικά και συνωμοσίες που τραντάζουν δυνητικά τα θεμέλια της Εκκλησίας. Όπως του λέει ο Στάνλεϊ Τούτσι στο τρέιλερ που ακολουθεί «είναι ένας πόλεμος και πρέπει να πάρεις θέση».

Μας αρέσουν αυτά τα πράγματα (στις ταινίες), μια μεγάλη αλλοτινή κινηματογραφική παράδοση «πολιτικών» θρίλερ ίσως βρει εδώ έναν συνεχιστή της, και δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε τόσο για την επιλογή μας ως φεστιβάλ, όσο και για τον διεθνή ειδικό Τύπο που κοσμεί την ταινία με μερικές από τις πιο εκθειαστικές κριτικές της περιόδου. 

Στις 25 Οκτωβρίου στις αίθουσες των ΗΠΑ - και οι εισπράξεις εδώ μπορούν να στείλουν ένα σήμα στο Χόλιγουντ - στις 7 Νοεμβρίου στην Ελλάδα. Ιδού το τρέιλερ:

H Ιζαμπέλ Ιπέρ, η Νικόλ Κίντμαν, το «Babygirl» κι ένας «καβγάς» με τον Τζέιμς ΓκρέιΑφιέρωμα στην Αντουανέττα Αγγελίδη από το 13ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας