Αναταραχή στην Δύναμη: Ο Ντέιμον Λίντελοφ αποχωρεί από τη νέα ταινία «Star Wars»

O μυστικοπαθής σεναριογράφος και παραγωγός των «LOST» και «Leftovers» αφήνει έναν γαλαξία πολύ μακριά.

Από τον Πάνο Γκένα
Αναταραχή στην Δύναμη: Ο Ντέιμον Λίντελοφ αποχωρεί από τη νέα ταινία «Star Wars»

Αν αισθανθήκατε μία διαταραχή στη Δύναμη, η είδηση σας επιβεβαιώνει.

Πέντε μήνες μετά την επίσημη ανακοίνωση, ο Ντέιμον Λίντελοφ μαζί με τον σεναριογράφο Τζάστιν Μπρίττ-Γκίμπσον αποχώρησαν από την δημιουργική ομάδα της πρώτης ταινίας «Star Wars» που σχεδιάζεται για τη μεγάλη οθόνη μετά το φινάλε του Έπους των Σκαϊγουόκερ. Το νέο έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την  ακύρωση δυο κινηματογραφικών πρότζεκτ του Star Wars αφηγηματικού γαλαξία, της ατιτλοφόρητης ταινίας σε παραγωγή του Mr.MCU Κέβιν Φάιγκι και του «Rogue Squadron» σε σκηνοθεσία Πάτι Τζένκινς. Τα παραπάνω μαρτυρούν μία δυστοκία της Ντίσνεϊ σε ό,τι αφορά την κινηματογραφική πορεία του «Πολέμου των Άστρων», την ώρα που στο Disney+ καρποφορούν όλο και περισσότερες σειρές.

Από την άλλη, η έξοδος των Λίντελοφ και Μπριτ-Γκίμπσον δεν σημαίνει πως η ταινία μπαίνει σε «καρβονίτη». Η Σαρμίν Ομπάιντ Σινόι, η Πακιστανο-Καναδή σκηνθέτις και δημοσιογράφος, που έχει κερδίσει δυο βραβεία Όσκαρ για τα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ της «Saving Face» (2012), «A Girl in the River: The Price of Forgiveness» (2016) και πρόσφατα σκηνοθέτησε δυο επεισόδια της «Ms. Marvel», παραμένει στην σκηνοθετική καρέκλα και η Ντίσνεϊ κρατά την ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου 2025 για μία μυστική ταινία «Star Wars». Λέτε να εννοεί την (υποσχόμενη επίσης) ταινία σε σκηνοθεσία Τάικα Γουαϊτίτι; Όπως και να 'χει, οι απορίες λογικά θα λυθούν τον επόμενο μήνα όπου θα λάβει χώρα το Star Wars Celebration (7-10 Απριλίου).

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η «μυστική» Star Wars ταινία της Σινόι θα ξεφεύγει από το Skywalker Saga και θα τοποθετείται χρονικά μετά τα γεγονότα του «Skywalker: Η Άνοδος». Άμα δείτε πάντως, κάποιον/-α από τους χαρκατήρες των σίκουελ να επιστρέφει, μην εκπλαγείτε!

 

Να θυμήσουμε ότι ο Λίντελοφ είχε δηλώσει το 2020 πως ένα MCU πρότζεκτ θα ήταν συναρπαστικό για τον ίδιο «αν ήταν κάπως πιο πειραματικό» και παράλληλα πως θα ήθελε πολύ να κάνει κάτι στο σύμπαν του Star Wars «ίσως σε μία δεκαετία, όταν δεν θα μπορούν να με κατηγορήσουν πως το κατέστρεψα». Εδώ και λίγα χρόνια, το Star Wars διαστέλλεται αφηγηματικά, αλλά πάντα σε ένα ασφαλές πεδίο ρετρό αναφοράς και νοσταλγολαγνείας. Είχαμε την ελπίδα πως ο Λίντελοφ θα μπορούσε να επιχειρήσει ένα τολμηρό βήμα προς τα εμπρός.

 

 

 

Ας κρατησουμε τον υπότιτλο του Επεισοδίου 4 και να διατηρήσουμε «Μία Νέα Ελπίδα».