Η Τζίνα Ντέιβις τα βάζει με τον ρατσισμό της ηλικίας στο Χόλιγουντ

Είναι από τις πιο «αγέρωχες» φωνές στο Χόλιγουντ και δεν φοβάται ακόμα και σήμερα να μιλάει για εκείνα τα αγκάθια που έχουν μείνει στη βιομηχανία του θεάματος.

Από τον Χρήστο Πολίτη
Η Τζίνα Ντέιβις τα βάζει με τον ρατσισμό της ηλικίας στο Χόλιγουντ

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Τζίνα Ντέιβις που έγινε γνωστή στις αρχές των 90s, πρωταγωνιστώντας στην «Θέλμα και Λουίζ» του Ρίντλεϊ Σκοτ, προχώρησε σε μια ανώνυμη -για την ώρα- αποκάλυψη, που όμως σηκώνει μεγάλη κουβέντα.

«Πρόσφατα αρνήθηκα έναν ρόλο επειδή ο συμπρωταγωνιστής μου, που ήταν και ο πρωταγωνιστής της ταινίας, μου είπε πως ήμουν πολύ μεγάλη για τον ρόλο, ακόμα κι αν εκείνος είναι μεγαλύτερος από μένα. Είναι πολύ περίεργο, γιατί δεν ήμουν το «ρομαντικό αντικείμενο του πόθου», ακόμα κι αν είμαι 20 χρόνια μικρότερή του».

Αυτά αποκάλυψε η Ντέιβις, λίγες μέρες μετά τον Άντριου Γκάρφιλντ, που θυμήθηκε πως δεν πήρε τον ρόλο του πρίγκιπα Κάσπια στα «Χρονικά της Νάρνια» αρκετά χρόνια πίσω, επειδή δεν ήταν αρκετά όμορφος.

Η ίδια η Ντέιβι συμπληρώνει πως «οι γυναίκες ηθοποιοί βρίσκουν την κορύφωσή τους στα 20 και στα 30 τους, και οι άνδρες στα 40 ή στα 50 τους. Επομένως οι άνδρες ηθοποιοί θέλουν να φαίνονται νεότεροι από όσο είναι ή θέλουν να φαίνονται ελκυστικοί σε νεότερες ηλικίες, και έτσι θέλουν να συμπρωταγωνιστούν με άτομα μικρότερής τους ηλικίας. Γι’ αυτό και οι γυναίκες ηθοποιοί δεν βρίσκουν εύκολα ρόλους μετά τα 40 και τα 50. Και συμβαίνει γιατί είναι «μεγάλες» για να παίξουν σε ρομαντικές κομεντί».

Κι αν θέλουμε να μιλήσουμε με νούμερα; «Οι χαρακτήρες άνω των 50 είναι το 20% εκείνων που εμφανίζονται στην μεγάλη οθόνη, αλλά οι γυναίκες πάνω από 50 είναι μονάχα το 1/4, δηλαδή μονάχα το 5% των χαρακτήρων».

Μαζί σου, Τζίνα Ντέιβις!