Τρέιλερ «Deadpool 3»: Ο Ντέντπουλ ο Βρωμόστομος έρχεται και επίσημα στο MCU

Με αέρα νικητή το πρώτο τρέιλερ της ταινίας που θα αναπτερώσει, έστω και για λίγο, το MCU.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Τρέιλερ «Deadpool 3»: Ο Ντέντπουλ ο Βρωμόστομος έρχεται και επίσημα στο MCU

Ο Deadpool είναι η και καλά σκοτεινή βερσιόν μιας υπερηρωικής κινηματογραφικής εποχής, της οποίας οι ήρωες, λογικά βέβαια, είναι περιπτώσεις κλινικής καθαρότητας, ορθότητας και ασφαλούς προφίλ. Και ο Deadpool δεν διαφέρει βασικά, αλλά τουλάχιστον έχει πλάκα. Κυρίως γιατί βρίζει και εν συνεχεία γιατί στις δύο προηγούμενες ταινίες του παραχώνεται μια συναίσθηση της βιομηχανίας ότι αυτά που κάνει με το MCU (και όσα το προϋπάντησαν) παίρνει πολύ σοβαρά τα πάντα περί του εαυτού της. Ας πούμε ότι τα «Deadpool» είναι το μικρό, ασφαλές εννοείται, εξομολογητήριο αυτών που φτιάχνουν αυτά τα έργα.

Τώρα, γιατί μας νοιάζει αυτό εδώ στα του ειδικού Τύπου. Γιατί έχει κάνει 1.5 δις σε δύο έργα, γιατί από ταινία σε ταινία αυξήθηκε το εμπορικό ενδιαφέρον (στα νούμερα ελάχιστα, αλλά η μη μείωση είναι αύξηση σ' αυτές τις περιπτώσεις) και γιατί ο Ράιαν Ρέινολντς έχει χάρισμα ο άνθρωπος, μόνο ο Ρόμπερτ Ντάουνι από το MCU μπορεί να πει (σχεδόν) τόσο καλά τέτοιου είδους ατάκες. Και τώρα του φέρνουν από δίπλα και τον Wolverine, τον έτερο βρωμιάρη από την ομάδα των X-Men αυτός (αλλά με δικό του επιτυχημένο σύμπαν ταινιών), οπότε θεωρητικά ο συνδυασμός δεν χάνει εξού και το «26 Ιουλίου» στην ημερομηνία εξόδου του. Ναι, μετακόμισε λόγω απεργίας από τις 3 Μαΐου, αλλά και πάλι αυτές είναι ημερομηνίες πίστης για την βιομηχανία. Θα τους βγει σε καλό, το 3ο ίσως αποδειχθεί και αυτό που θα πάει για το δισεκατομμύριο.

Το τρέιλερ βγήκε χθες, Κυριακή, στην μετάδοση του Super Bowl, οι ατάκες είναι πολλές, μια σκατολογική μπορεί να σε πνίξει, μια άλλη «θεολογική» είναι επική σάτιρα, γενικώς ο Ρέινολντς είναι με όλες τις μηχανές αναμμένες. Και μετά βγαίνει ο Wolverine.

Θέλω να πω και δεκαράκι να μη δίνεις, και βέβαιος να είσαι ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι σινεμά αλλά μοντάζ ατραξιόν, πλάκα θα έχει. Ιδού το τρέιλερ.