Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο ξέρει γιατί το «Crimson Peak» απέτυχε στα ταμεία

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Vulture ο Μεξικανός σκηνοθέτης χρέωνει την εμπορική αποτυχία της ταινίας στον τρόπο που προωθήθηκε.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο ξέρει γιατί το «Crimson Peak» απέτυχε στα ταμεία

Ως γνωστόν, το «Crimson Peak», η κατά Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο εκδοχή του γοτθικού οπερατισμού που δανειζόταν στοιχεία από τον «Οίκο των Άσερ», δεν είχε δουλέψει στα ταμεία. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Vulture σκηνοθέτης δήλωσε ότι αυτό οφείλεται στον τρόπο που προωθήθηκε η ταινία.

«Αυτό που θα στοιχειώνει πάντα (pun intended) την ταινία είναι ότι την πούλησαν σαν ταινία τρόμου. Στα meetings που είχαμε τους έλεγα να προωθήσουν το ρομάντζο, να προωθήσουν το μυστήριο, ότι το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να την διαφημίσουμε ως ταινία τρόμου, μα δυστυχώς επέμεναν να στοχεύσουν στο κοινό του σινεμά τρόμου και ήξερα ότι ήμασταν καταδικασμένοι. Κυκλοφόρησε και τον Οκτώβριο, που είναι ο μήνας του Halloween, οπότε καταλαβαίνω γιατί συνέβη αυτό», κατέληξε ο Μεξικανός σκηνοθέτης.

Και έχει δίκιο. Δείτε και το τρέιλερ που περιλαμβάνει και ατάκα του Στίβεν Κινγκ για το πόσο τρομακτική βρήκε την ταινία. Είναι μια ιστορία με φαντάσματα, να σκαλίζει την έννοια του φαντάσματος, ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του φανταστικού και του σινεμά τρόμου, αλλά μέλημα της δεν είναι να σε τρομάξει.

Η ΕΑΚ ζητά την ακύρωση της διαδικασίας ανάδειξης της ελληνικής πρότασης για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας47o Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας: Τα πάντα για τη φετινή διοργάνωση