Τον Ιανουάριο ξεκινούν τα γυρίσματα της νέας ταινίας της Κλερ Ντενί

«Cry of the Guards» ο τίτλος, Ματ Ντίλον ο πρωταγωνιστής, Tindersticks στο σάουντρακ - το τελευταίο δεν ανακοινώθηκε ακόμα μεν, αλλά το έχουν ήδη κλειδώσει οι πράκτορες στοιχημάτων.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Τον Ιανουάριο ξεκινούν τα γυρίσματα της νέας ταινίας της Κλερ Ντενί

Αν και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η δυάδα «Both Sides of the Blade» και «Stars at Noon» μπορεί να αποτελούσε την κατακλείδα μιας sui generis φιλμογραφίας, η Κλερ Ντενί επιστρέφει πίσω από τις κάμερες τον προσεχή Ιανουάριο με το «Cry of the Guards». Δυο νέες αφίξεις,  οι Ματ Ντίλον και Ράιλι Κίου, και ένας παλιός γνώριμος, ο Ισάακ ντε Μπανκολέ, πρωταγωνιστούν στην ταινία, η σύνοψη της οποίας έχει ως εξής:

«Εργολάβος καλοσωρίζει τη νεαρή συνεργάτιδά στο κατάλυμα που μοιράζεται με έναν παρομητικό μηχανικό. Ένας μαύρος άντρας εμφανίζεται έξω από τα κιγκλιδώματα που περιβάλλουν τα καταλύματά τους. Αιωρούμενος φαντασματικά, είναι αποφασισμένος να μείνει εκεί, ώσπου να επιστρέψουν το σώμα του νεκρού αδερφού του, που σκοτώθηκε στο εργοτάξιο».

Η λευκή (και ταξική) ενοχή, η δυτική ευμάρεια και το φάντασμα του λογαριασμού που πρέπει να πληρωθεί, είναι θεματικές που έχουμε ξαναδεί στη φιλμογραφία της Ντενί. Εδώ το σενάριο υπογράφουν η Σουζάν Λιντόν (κόρη του Βενσάν και νεόκοπη δημιουργός) και ο Άντριου Λίτβακ. Το σάουντρακ υποθέτουμε ότι θα υπογράψουν οι συνήθεις ύποπτοι Tindersticks. Αναμένουμε με ενδιαφέρον, αν όχι με προσμονή.

Λόγος γιορτής: Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις επιστρέφει στο σινεμά και την ΥποκριτικήΠρώτες εικόνες: Ο Τζος Σαφντί μεταμόρφωσε τον Τιμοτέ Σαλαμέ σε πρωταθλητή του πινγκ πονγκ!