«Modi»: Η βιογραφία του Μοντιλιάνι δια χειρός Τζόνι Ντεπ στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

Ο Τζόνι πήρε την κάμερά του! Μετά από 27 χρόνια ο Τζόνι  Ντεπ κάθισε ξανά στη σκηνοθετική καρέκλα για το «Modi», το οποίο θα κάνει την πρεμιέρα του στο (ενισχυμένο φέτος) φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
«Modi»: Η βιογραφία του Μοντιλιάνι δια χειρός Τζόνι Ντεπ στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

Ο Τζόνι Ντεπ έχει γυρίσει μια ταινία, τον «Γενναίο» (1997) και πολλά μουσικά βίντεο για την Βανέσα Παραντί των καιρώ εκείνω. Έκτοτε βέβαια ήρθαν οι Πειρατές (της Καραϊβικής) και το mega stardom, σε κάποιους από εμάς είναι σαφές ότι το παιδί έχασε τον δρόμο του, βρήκε την Χερντ και μυθικά λεφτά, αλλά η καλλιτεχνία μέριασε να περάσει η χολιγουντιανή παρακμή.

Τώρα, στα 60 του, ελαφρώς απίστευτο ότι ο Τζόνι Ντεπ έγινε 60, είναι καιρός να ξαναπιαστεί το νήμα από κει που αφέθηκε.

Το «Modi» είναι ένα biopic για τον ζωγράφο Μοντιλιάνι- τον οποίον έχει υποδυθεί ο Άντι Γκαρσία σε μια ταινία που αγαπά ένας κόσμος αλλά είναι καταστροφική (με ωραία μουσική, πάντως), τον έχει υποδυθεί παλαιότερα και ο Ζεράρ Φιλίπ στους «Εραστές του Μονπαρνάς» (1958) του Ζακ Μπεκέρ. Τώρα θα τον υποδυθεί ο Ρικάρντο Σκαμάρσιο, που αφού έπαιξε και τον Καραβάτζιο πρόσφατα (στην «Σκιά του Καραβάτζιο») είπε να το πάρει επ' ώμου. Στην ταινία εμφανίζονται επίσης ο Στίβεν Γκρέιαμ και ο Αλ Πατσίνο, θυμίζοντας την σύμπραξη Ντεπ με το μεγαθήριο Μπράντο στον «Γενναίο».

To όλον βασίζεται στο θεατρικό του Ντένις ΜακΙντάιρ, που διασκευάζεται για το σινεμά από τους Γιέρζι και Μαίρη Κρομολόφσκι. Καταπιάνεται με ένα 48ωρο στη ζωή του Ιταλού ζωγράφου, κατά το οποίο τρέχει να σωθεί από την Αστυνομία, θέλει να λήξει πρόωρα την καριέρα του, συσχετίζεται με ποικιλία μποέμηδων φίλων και λαμβάνει την συμβουλή ενός φίλου, συλλέκτη τέχνης, του Μορίς Γκανιάτ (Πατσίνο) στο χείλος μιας προσωπικής λαίλαπας. Ντεπ και Πατσίνο έχουν να τα πουν επίσης 27 χρόνια, από το «Ντόνι Μπράσκο», που έχει τους φίλους του.

Η ταινία ακούστηκε για το φεστιβάλ Βενετίας, τελικά θα προβληθεί στο πλαίσιο εκείνου του Σαν Σεμπαστιάν, το οποίο προκύπτει ενισχυμένο φέτος, με ενδιαφέρουσες πρεμιέρες, και τείνει να εξελιχθεί σε (ακόμα πιο) υπολογίσιμη φεστιβαλική δύναμη.

Δείτε στη συνέχεια φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας.

Οι Έλληνες δημιουργοί αντιδρούν στο ΥΠΠΟ και αποσύρουν 20 ταινίες από τη διαδικασία των ΌσκαρΤρέιλερ: Η «Χιονάτη» και οι 7 πληγές του CGI