H Λόρα Ντερν και ένα «Μπλε Βελούδο» που της κόστισε τις σπουδές της στο UCLA

Η ηθοποιός μίλησε στο podcast των Χάρελσον και Ντάνσον περιγράφοντας μια παράξενη λογική από τη μεριά του Πανεπιστημίου. Έπαιξε σε πιο παράξενη ταινία και βρήκε την υγειά της.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
H Λόρα Ντερν και ένα «Μπλε Βελούδο» που της κόστισε τις σπουδές της στο UCLA

Μπορεί να ήταν παιδί γνωστών ηθοποιών (Μπρους Ντερν, Νταϊάν Λαντ), όμως η 17χρονη Ντερν δεν αντιμετωπίστηκε διαφορετικά από το UCLA  όταν τους είπε ότι πήρε έναν ρόλο στη νέα ταινία του Ντέιβιντ Λιντς, ήδη γνωστού τότε βέβαια από το Eraserhead, τον Άνθρωπο Ελέφαντα και το Dune (να φρεσκάρουμε τη μνήμη της Ντερν για το τελευταίο, μιας και δεν το ανέφερε στη συνέντευξη). Της είπαν ότι θα πρέπει να...φύγει από το Πανεπιστήμιο αν δεχθεί τον ρόλο.

Γιατί όλα αυτά δεν μας λέει το άρθρο που παίρνουμε από το IndieWire. Έπεσε σε ανόητο dean; Μάλλον. Ο επικεφαλής του κινηματογραφικού τμήματος μάλιστα της είπε ότι «το να χάσεις την εκπαίδευσή σου για τον ρόλο αυτό είναι παραφροσύνη». Οξυδερκής ο επικεφαλής.

Η φτωχή πλην τίμια Ντερν τους είπε να τους γράφει papers, να αναπληρώνει τις τάξεις, να στέλνει δια αλληλογραφίας ανταποκρίσεις σε εργασίες, εφ΄όσον απούσα λόγω γυρισμάτων, άτεγκτο το ίδρυμα, αν πάρεις τον ρόλο φεύγεις. Κι όλ' αυτά ενώ θα είχαμε και φοιτήτρια επιμελή με διπλό major σε Ψυχολογία και Δημοσιογραφία ΚΑΙ παιδί διασήμων. Ο νεποτισμός δεν δούλεψε εκεί, όπως επίσης και η ευρύνοια.

Το αστείο βέβαια είναι ότι σήμερα, κατά την Ντερν, «μαντέψτε ποιά είναι μια από τις τρεις ταινίες που απαιτείται να μελετήσεις για να παραδώσεις θέση για το master σου στο κινηματογραφικό τμήμα του ίδιου Πανεπιστημίου.» 

Για τιμωρία τους το Inland Empire παρακαλώ, ακόμα και αν κάποιος δεν τρέφει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στην Ντερν (κάτοχο πλέον Όσκαρ, BAFTA και Έμμι - οι γονείς της δεν έχουν ανάλογη επίσημη αναγνώριση), αυτό θα τους αποδείξει το λάθος τους.

Oι ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις αίθουσες την Πέμπτη 1 Αυγούστου«Broadsword»: Η 1η ταινία του Τομ Κρουζ στη συμφωνία με τη Warner ξεκινά γυρίσματα το 2025