Τρέιλερ «Dexter: New Blood»: Ο Ντέξτερ επιστρέφει για μία σειρά 10 επεισοδίων

Οχτώ χρόνια μετά το (απογοητευτικό) φινάλε, η επιτυχημένη σειρά επιστρέφει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Τρέιλερ «Dexter: New Blood»: Ο Ντέξτερ επιστρέφει για μία σειρά 10 επεισοδίων

Το «Dexter», με τις 8 σεζόν του από το 2006 έως το 2013, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της αμερικανικής τηλεόρασης. Έχει υπάρχει 24 φορές υποψήφιο για Έμμι, 4 εκ των οποίων διαδοχικές για Καλύτερο Δράμα, έχει χαρίσει 5 συνεχείς υποψηφιότητες Έμμι για τον Μάικλ Χολ του επώνυμου ρόλου, παινεύεται 10 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα (έχει κερδίσει δύο), ενώ έχει και 7 υποψηφιότητες από την Ένωση των Ηθοποιών.

Όλα αυτά αρθρώνουν τη λέξη πρεστίζ, ένα πρεστίζ που πάντως πληγώθηκε όσο η σειρά έμενε από καύσιμο στα, τυπικά, πολλά χρόνια που συνεχίστηκε. Φυσικά τέτοιος κολοσσός μάρκετινγκ (κόμικ, videogames, πλήθος υλικού merchandise), δεν εγκαταλείπονται έτσι εύκολα.

Τον Νοέμβριο, λοιπόν, ο Ντέξτερ επιστρέφει με 10 επεισόδια, που σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη τον ακολουθούν 10 χρόνια μετά την εξαφάνισή του. Στην μικρή πόλη του Άιρον Λέικ κοντά στη Νέα Υόρκη, ο Ντέξτερ ζει φιλήσυχα με νέο όνομα. Όμως, old habits die hard.

Για τους αμύητους, η σειρά είχε ήρωά της τον Ντέξτερ Μόργκαν, έναν μανιακό δολοφόνο που τιθασεύει την φονική του παρόρμηση προκειμένου να βοηθήσει στην εξιχνίαση εγκλημάτων. Το ενδιαφέρον ήταν ότι παράλληλα με το διαδικασιακό της εγκληματολογίας, η σειρά μελετούσε και την προσπάθεια ενός serial killer να συγκρατήσει το κοινωνικά προβληματικό ένστικτό του.

Στην σειρά επιστρέφει και ο Κλάιντ Φίλιπς, που θεωρείται από τους γραφιάδες κορυφαίων επεισοδίων της σειράς. Η πρεμιέρα του «Dexter: New Blood» έχει οριστεί για τις 7 Νοεμβρίου.