Τρέιλερ «Disclaimer»: Ο Αλφόνσο Κουαρόν επιστρέφει και βάζει σε μπελάδες την Κέιτ Μπλάνσετ

Ο πολυβραβευμένος δημιουργός επιστρέφει με μία μίνι-σειρά 7 επεισοδίων (ή μία ταινία 7 ωρών όπως λέει ο ίδιος) και κάνει πρεμιέρα στο προσεχές Φεστιβάλ Βενετίας.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Τρέιλερ «Disclaimer»: Ο Αλφόνσο Κουαρόν επιστρέφει και βάζει σε μπελάδες την Κέιτ Μπλάνσετ

Καιρός ήταν να ακούσουμε κάτι από -και για- τον σπουδαίο Μεξικανό (αρκετά με τους Ινιάριτου και του ντελ Τόρο αυτού του κόσμου, έτσι για να το πυροδοτήσουμε λίγο). Η πρώτη υλοποίηση της συμφωνίας που υπέγραψε μετά το Roma με τον Apple TV+ κολοσσό, θα είναι μια σειρά, βασισμένη σε βιβλίο της Ρενέ Νάιτ.

Κέιτ Μπλάνσετ, παραμένουσα στον τηλεοπτικό χώρο μετά τα Mrs. America και Stateless, πρωταγωνιστεί στη σειρά περί μιας ερευνητικής δημοσιογράφου που βλέπει τον κόσμο ανάποδα αφ΄ότου γίνεται το επίκεντρο μιας έρευνας που εκθέτει την προσωπική της ζωή. Δίπλα της (πανηγυρισμοί!) ο Κέβιν Κλάιν, στο τηλεοπτικό του ντεμπούτο - αν κι έχει κάνει voice acting. Πάντα λείπει ο Κέβιν Κλάιν, και παρότι υπάρχει σειρά λόγων που είναι ο... Κέβιν Κλάιν για κάποιους από εμάς, πάντα αναξιοποίητος, ιδίως τελευταία, θα αισθανόμαστε πως είναι. Είναι και αυτός που θα βγάλει τα άπλυτα της Μπλάνσετ στη φόρα και θα ζωηρέψει την πλοκή της ιστορίας.

Φωτογράφοι της σειράς, εκτός του ίδιου του Κουαρόν βέβαια, οι κοιτασματικού ταλέντου Εμάνουελ Λουμπέτσκι και Μπρούνο Ντελμπονέλ, ο πρώτος βέβαια μόνιμος του σκηνοθέτη (και τρις οσκαρούχος).

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Η καταξιωμένη δημοσιογράφος Κάθριν Ράβενσκροφτ (Μπλάνσετ) έχτισε τη φήμη της αποκαλύπτοντας τις ατασθαλίες και τις παρανομίες άλλων. Όταν παραλαμβάνει το μυθιστόρημα ενός άγνωστου συγγραφέα, τρομοκρατείται όταν συνειδητοποιεί ότι είναι ο κύριος χαρακτήρας μιας ιστορίας που αποκαλύπτει τα πιο σκοτεινά μυστικά της. Καθώς η Κάθριν αγωνίζεται να αποκαλύψει την αληθινή ταυτότητα του συγγραφέα, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει το παρελθόν της προτού καταστρέψει τόσο τη ζωή της όσο και τις σχέσεις της με τον σύζυγό της Ρόμπερτ (Σάσα Μπάρον Κοέν) και τον γιο τους Νίκολας (Κόντι Σμιτ-ΜακΦι).

Η μεγάλη, δυστυχώς πάντως τηλεοπτική, επιστροφή του δημιουργού των 4 Όσκαρ (δύο Σκηνοθεσίας, ένα Φωτογραφίας, ένα Μοντάζ) και των μόλις 8 ταινιών που έχουν ανεξαιρέτως κάτι να συνεισφέρουν όλες, έχει προγραμματιστεί για τις 8 Οκτωβρίου 2024.

Δείτε στη συνέχεια τις πρώτες φωτογραφίες και το τρέιλερ της σειράς.

 

Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 22 ΑυγούστουΠαρκ Τσαν-γουκ «Το Τσεκούρι»: Ριμέικ της ταινίας του Κώστα Γαβρά από τον Κορεάτη