Ο Μάικλ Ντάγκλας θεωρεί περιττή τη χρήση intimacy co-ordinator στο γύρισμα των ερωτικών σκηνών

Ο Ντάγκλας υποστηρίζει ότι η έλευση των εν λόγω επαγγελματιών συνιστά ακόμα μια περίπτωση όπου οι executives των στούντιο παίρνουν τα ηνία από τους δημιουργούς.

Aπό τον Γιάννη Βασιλείου
Ο Μάικλ Ντάγκλας θεωρεί περιττή τη χρήση intimacy co-ordinator στο γύρισμα των ερωτικών σκηνών

Mια γρήγορη διευκρίνηση, για όσους δεν έχουν ξανακούσει γι’αυτούς. Οι intimacy co-ordinators, οι επιμελητές σεξουαλικής οικειότητας, αν θέλουμε να αποδώσουμε τον όρο στα ελληνικά, είναι μια φρέσκια θέση εργασίας στις κινηματογραφικές παραγωγές, με καθήκον να διασφαλίζουν την ασφάλεια των εργαζομένων ηθοποιών και να μεριμνούν για τον τρόπο που θα γυριστεί μια ερωτική σκηνή ανάμεσά τους.

Υπάρχουν ηθοποιοί που δεν τους θέλουν στο πλατό όταν γυρίζουν ερωτικές σκηνές, όπως η Μία Γκοθ και η Τόνι Κολέτ, υπάρχουν κι άλλοι που εύχονται να είχαν καθιερωθεί νωρίτερα, όπως η Κέιτ Γουίνσλετ. O Mάικλ Ντάγκλας τοποθετήθηκε κι αυτός για το ζήτημα. «Νιώθω σαν να είναι ακόμα μια περίπτωση όπου οι executives  των στούντιο παίρνουν τα ηνία από τους δημιουργούς. Οι σκηνές σεξ είναι χορογραφημένες, όπως οι σκηνές μάχης. Από την πλευρά μου ως άντρας ρωτούσα τη γυναίκα παρτενέρ μου αν είναι εντάξει να την αγγίξω έτσι, να κάνω το τάδε κτλ. Όσες φορές έχω μιλήσει με τις συμπρωταγωνίστριες μου επι του θέματος, κάνουμε αστεία για το πώς θα ήταν αν είχαμε τέτοιους στις σκηνές μας», κατέληξε ο Ντάγκλας.

Θα ακούσουμε σίγουρα κι άλλες τοποθετήσεις επί του θέματος, καθώς οι εν λόγω επαγγελματίες φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν.