Doctor Doom: Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζρ. επιστρέφει... villain στο MCU

Ξέραμε ότι το Όσκαρ δεν θα μπορούσε να είναι «εμπόδιο» για την επιστροφή του στο σύμπαν της Μάρβελ, δεν φανταζόμασταν ότι εκεί στο μαγαζί του Κέβιν Φάιγκι τηρούν μια στάση και δεν ανασταίνουν τον Iron Man.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Doctor Doom: Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζρ. επιστρέφει... villain στο MCU

Δύο σημαίνουσες επιλογές στον κόσμο της Μάρβελ. Οι αδελφοί Ρούσο δεν θα γυρίσουν για μία αλλά για δύο ταινίες, και ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζρ. ξέρει καλύτερα απ' το να γυρίζει την πλάτη του σε προσφορές που στα 59 του προλειαίνουν έξοχα τα ύστερα χρόνια της «γράφεις βιβλίο» καριέρας του.

Οι Ρούσο θα κάνουν το Secret Wars (1η Μαΐου του 2027) και έναν ακριβώς χρόνο πριν θα έρθει το Doomsday, αμφότερα τα επόμενα δύο σκέλη των Avengers, στο πολυπλόκαμο σύμπαν της 6ης (τότε) Φάσης του MCU. Στο Doomsday, ο Ντάουνι θα υποδυθεί τον Doctor Doom, τον «κακό» της ταινίας.

Ο Ντάουνι ήταν ο άνθρωπος που βρέθηκε στο πρώτο έργο του μετέπειτα φαινομένου, 16 χρόνια πριν, το Iron Man, το πρώτο διασυνδεδεμένο φιλμ της σειράς που ακόμα μας ταλανίζει με την κάποτε διασκεδαστική φόρμα του, που σήμερα είναι απολύτως χρεοκοπημένη, μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον, αλλά πολύς κόσμος την βρίσκει διασκεδαστική, ασφαλή και άξια του εισιτηρίου του. Ο κόσμος της αίθουσας ήταν διαφορετικός (όχι πολύ, κρίσιμα όμως) πίσω στο 2008, και ένας μείζων λόγος αλλαγής του ήταν οι ταινίες του Σύμπαντος του Κέβιν Φάιγκι. Αρέσει-δεν αρέσει, ένα κεφάλαιο, πάντα ανοιχτό, στην ιστορία του Χόλιγουντ.

Αυτή θα είναι 11η συμμετοχή του ηθοποιού στο σύμπλεγμα αυτό, η πρώτη όμως όχι πια ως Iron Man, αφού ο Φάιγκι εκτιμά, και σωστά προφανώς, ότι ο θάνατος του ήρωα είναι μια σπουδαία συγκινησιακή στιγμή της ροής της ιστορίας του MCU «και δεν αγγίζεται». Ο Ντάουνι έπλεξε το εγκώμιο του Φάιγκι, τίμησε τον ρόλο που του άλλαξε τη ζωή και είπε: «Πάντα λέω, ποτέ, μα ποτέ, μην στοιχηματίζεις εναντίον του Κέβιν Φάιγκι. Είναι χαμένο στοίχημα. Είναι η 'μάνα', πάντα κερδίζει.»

«Broadsword»: Η 1η ταινία του Τομ Κρουζ στη συμφωνία με τη Warner ξεκινά γυρίσματα το 2025Πάρε κι εσύ μέρος στις Νύχτες Πρεμιέρας!