Ο πόλεμος για τον Αρράκις ξεκινά στο νέο, επικό τρέιλερ «Dune»

Το πιο αναμενόμενο κινηματογραφικό «μπαχαρικό» της χρονιάς κυκλοφορεί νέο, εντυπωσιακό τρέιλερ και μας ανοίγει την όρεξη για ένα θεαματικό ταξίδι. 

Από τον Πάνο Γκένα
Ο πόλεμος για τον Αρράκις ξεκινά στο νέο, επικό τρέιλερ «Dune»

Η εξωτική ομορφιά του Αρράκις, το πολύτιμο μπαχαρικό, ο πόλεμος των Χαρκόνεν με του Φρέμεν, ο Οίκος των Ατρειδών, ο Μεσσίας του Dune. Όσοι/-ες έχουν διαβάσει την Βίβλο της επιστημονικής φαντασίας ξέρουν και ανυπομονούν. Οι υπόλοιποι/-ες, δεν μπορούν παρά να παραδεχτούν βλέποντας το νέο τρέιλερ της φιλόδοξης μεταφοράς του Ντενί Βιλνέβ, πως το «Dune» είναι ένα ταξίδι που οφείλεις να απολαύσεις σε μεγάλες διαστάσεις, ιδανικό δέλεαρ για την επιστροφή στην αίθουσα και ειδικά την κλειστή.

Μετά από ένα χρόνο αναβολής, ο Αρράκις μοιάζει «πιο κοντά» από ποτέ. Όπως είναι γνωστό το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα φιλοξενήσει στις 3 Σεπτεμβρίου την παγκόσμια πρεμιέρα του «Dune» (σηματοδοτώντας την επιστροφή του Βιλνέβ στο Λίντο πέντε χρόνια μετά την προβολή του «Arrival»), ενώ στην Ελλάδα η ταινία αναμένεται στις 14 Οκτωβρίου. Παράλληλα, το «Dune» έχει σπείρει έριδες λόγω της αμφιλεγόμενη απόφασης της Warner να κυκλοφορήσει την ταινία (αλλά και το σύνολο του καταλόγου της για το 2021) σε παράλληλη διανομή που περιλαμβάνει τόσο κινηματογραφικές αίθουσες, όσο και streaming στο HBO Max. «Δεν υπάρχει καμία αγάπη για το σινεμά και το κοινό εδώ», είχε σχολιάσει ο Βιλνέβ για την απόφαση. «Πρόκειται μόνο για την διάσωση ενός τηλεπικοινωνιακού μαμούθ, που έχει βάρος ένα αστρονομικό χρέος 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων». 

Δείτε στην συνέχεια το νέο τρέιλερ του «Dune», που προδίδει ομολογουμένως πολλά από την πλοκή.

Ο Οίκος των Ατρειδών και το μέλλον της Αυτοκρατορίας, μυστηριώδεις προφητείες και υποχθόνιες συνωμοσίες, το σπάνιο μπαχαρικό και μία φυλή υπό διωγμό, υπόγεια σκουλήκια και ένας πλανήτης στην άμμο, η Τσάνι και ο Μεσσίας... Η μεγάλη οθόνη ξεφυλλίζει το εμβληματικό λογοτεχνικό έπος του Φρανκ Χέρμπερτ και ο Ντενί Βιλνέβ δηλώνει έτοιμος για το μεγαλύτερο στοίχημα της καριέρας του. 

Στο «Dune» πρωταγωνιστούν ο Τιμοτέ Σαλαμέ στο ρόλο του Πολ Ατρείδη, η γοητευτική Ρεμπέκα Φέργκιουσον («Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση») ως Λαίδη Τζέσικα, μητέρα του Πολ, ενώ στο υπόλοιπο καστ συναντάμε τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ (στο ρόλο του κακού Βαρόνου Βλάντιμιρ Χαρκόνεν), τον Ντέιβ Μπαουτίστα (στη δεύτερη συνεργασία του με τον Βιλνέβ μετά το «Blade Runner 2049»), την αξιότιμη κυρία του σινεμά Σαρλότ Ράμπλινγκ, στο ρόλο της Σεβάσμιας Μητέρας Γάιους Έλεν Μοχάιαμ και τους Όσκαρ Άιζακ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Τζος Μπρόλιν, Ζεντάγια, Τζέισον Μομόα, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του βιβλίου:

Αρράκις, ο πλανήτης των ερήμων. Στον αφιλόξενο κόσμο που είναι γνωστός και ως Ντιουν ξετυλίγεται αριστοτεχνικά η εξιστόρηση της ζωής του νεαρού Πολ Ατρείδη, που ως Μουάντ' Ντιμπ μέλλει να σφραγίσει το μέλλον του κόσμου. Η συγκλονιστική ιστορία ενός μυστηριώδους άντρα που επωμίζεται ένα σκοτεινό πεπρωμένο: να δώσει σάρκα και οστά στο πανάρχαιο και πιο μεγαλεπήβολο όνειρο της ανθρωπότητας.

Συνδυάζοντας την καταιγιστική δράση και το μυστικισμό, το οικολογικό όραμα και τις ίντριγκες της πολιτικής, το πολυβραβευμένο έργο του Frank Herbert παραμένει πάντα επίκαιρο και δίκαια έχει χαρακτηριστεί το μεγαλύτερο έπος επιστημονικής φαντασίας.

Το «Dune» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες 14 Οκτωβρίου από την Tanweer.