«Πριν το Τέλος»: Ένας δυναμίτης μπεργκμανικών αποήχων στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας

Αν θες αντιεμπορικό τίτλο (πρωτότυπος: «Dying») καλύτερα δεν έχει, όμως η Αργυρή Άρκτος του φετινού Βερολίνου είναι μια ταινία από αυτές που διαμαρτυρόμαστε ότι «δεν γίνονται πια». Αλλά γίνονται.

«Πριν το Τέλος»: Ένας δυναμίτης μπεργκμανικών αποήχων στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας

Για πολλούς η ταινία που άξιζε τη Χρυσή Άρκτο στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου, το τρίωρο οικογενειακό έπος του Ματίας Γκλάσνερ («Ελεύθερη Βούληση») βάζει υποψηφιότητα ως κάτοχος του ίσως πιο αντιεμπορικού τίτλου όλων των εποχών. Ωστόσο, δεν θα πιάσει κανείς τον εαυτό του να κοιτάζει το ρολόι του καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της δεξιοτεχνικής τραγικωμωδίας.

Χωρισμένο σε κεφάλαια, με βαρβάτο σενάριο που θυμίζει μια πιο ατίθαση εκδοχή των αξιοζήλευτων μπεργκμανικών ψυχοδραμάτων, καθώς και μια φοβερή ανδρική ερμηνεία από τον Λαρς Άιντινγκερ, κορυφαίο ηθοποιό του γερμανικού σινεμά αυτή τη στιγμή, το φιλμ είναι ένα rollercoaster διαθέσεων το οποίο δυναμιτίζουν ασταμάτητα οι συναισθηματικοί κλυδωνισμοί μιας χούφτας ηρώων αντιμέτωπων με την ιδέα του αναπόφευκτου τέλους.

Αργυρή Άρκτος Σεναρίου στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Αγοράστε το εισιτήριό σας online

Το 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί 2-14 Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες για εισιτήρια στο aiff.gr και more.com

Πρώτες εικόνες: Ο Τζος Σαφντί μεταμόρφωσε τον Τιμοτέ Σαλαμέ σε πρωταθλητή του πινγκ πονγκ!Πρώτη εικόνα από το κινηματογραφικό «Peaky Blinders»