Το «The Man from UNCLE» θα καταλάμβανε δικαιωματικά μια θέση ανάμεσα στις «καταραμένες» παραγωγές, αν η Γουόρνερ δεν κάλυπτε με γρήγορες κινήσεις τα κενά των αποχωρήσεων. Ο Τομ Κρουζ, που με δόξα και τιμή ανακοινώθηκε πριν από κάποιους μήνες ότι θα είναι ο πρωταγωνιστής του Γκάι Ρίτσι σε αυτήν την βασισμένη σε παλιά τηλεοπτική σειρά κατασκοπική περιπέτεια, αποχώρησε λόγω φορτωμένης ατζέντας, αλλά με λίγες μόνο μέρες αγωνίας να βαραίνουν την κάμερα του σκηνοθέτη, το στούντιο τού έφερε δωράκι τον Χένρι Κάβιλ του νέου Σούπερμαν («Άνθρωπος Από Ατσάλι») και των τηλεοπτικών «Tudors».
Ο Κάβιλ, αν και φέρεται να διαπραγματεύτηκε αρχικά για άλλο ρόλο, θα είναι ο Ναπόλεον Σόλο, Αμερικανός πράκτορας του ψυχρού πολέμου, με Άρμι Χάμερ («The Lone Ranger») και Αλίσια Βικάντερ («Άννα Καρένινα») στο πλευρό του.
Να θυμίσουμε ότι το πρώτο όνομα που είχε συνδεθεί με το ρόλο ήταν ο πολύς Τζορτζ Κλούνεϊ, από την εποχή ακόμα που την ταινία θα σκηνοθετούσε ο Στίβεν Σόντερμπεργκ, αλλά τόσο αυτά τα σχέδια, όσο και μια σειρά από ηχηρά ονόματα που οι φήμες ήθελαν να πρωταγωνιστούν δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, μέχρι τον ερχομό του Γκάι Ρίτσι σε ρόλο διασώστη.
Η συμμετοχή του Κρουζ είναι πιθανό να «σκόνταψε» στις (όχι προφανείς πάντως) ομοιότητες του ρόλου με τον χαρακτήρα του πράκτορα Ίθαν Χαντ από τις «Επικίνδυνες Αποστολές», σε αυτήν την αναβίωση της κατασκοπικής μάχης του Αμερικανού Σόλο με το Ρώσο Κιριάκιν, που μάλλον δε θα θυμίζει πολύ την παλιά σειρά του NBC. Εκεί ο Ρόμπερτ Βον και ο Ντέιβιντ ΜακΚάλουμ κρατούσαν τους ρόλους των δυο ηρώων - διεθνών πρακτόρων κατά την ψυχροπολεμική δεκαετία του ’60 κι έρχονταν αντιμέτωποι με κάθε είδους απειλές κατά της κυρίαρχης τάξης πραγμάτων ανά τον πλανήτη.
Κάβιλ και Χάμερ από την πλευρά τους θα έχουν την ευκαιρία να αναμετρηθούν σε μια διασκευή με περισσότερη δράση, όπως εγγυάται ο Ρίτσι, αλλά και νεαρότερους χαρακτήρες σε σχέση με εκείνους της σειράς.