Τρέιλερ «F1»: Μπραντ Πιτ, Ντέιμσον Ίντρις με το γκάζι στο πάτωμα

Ο Τζόζεφ Κοζίνσκι φαίνεται να ετοίμασε για εμάς ένα τετράτροχο «Top Gun: Maverick», τοποθετημένο στον κόσμο της Φόρμουλα 1.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Τρέιλερ «F1»: Μπραντ Πιτ, Ντέιμσον Ίντρις με το γκάζι στο πάτωμα

Είναι τέτοια η έλλειψη των σταρ σήμερα, που συστηματικά «απαιτούνται» 60άρηδες (και βάλε) για να πλαστούν ρόλοι και να υπάρξουν ταινίες που άλλοτε θα ήταν παράτολμες, παράλογες και μάλλον αδύνατον να πείσουν. Μπορεί κανείς να φανταστεί στο '90ς περιβάλλον «παλιές δόξες» στο υπερ-απαιτητικό τιμόνι ενός αγωνιστικού της F1; Στις «Μέρες Κεραυνού», μπορεί κανείς να δει τον Ρόμπερτ Ντιβάλ να οδηγεί αγωνιστικό δίπλα στον Τομ Κρουζ; - κι ας ήταν ο Ντιβάλ τρία χρόνια μικρότερος (!) από τον Μπραντ Πιτ σήμερα, ο οποίος και αναλαμβάνει πειστικά τον ρόλο. 

Είναι σαφές πώς έχουν αλλάξει οι ηλικίες και το βάρος των χρόνων, είναι όμως σαφέστερο ότι το σημερινό βασίλειο των σταρ (ποιο;) είναι λίγο-πολύ διαφορετικό, διόλου εύπλαστο και ασφαλώς ελεύθερο οποιουδήποτε γκελ σε ένα κάποιο κοινό έτοιμο να πληρώσει εισιτήριο.

Ο Τζόζεφ Κοζίνσκι λοιπόν προσγειώνεται σε μόλις χαμηλότερες ταχύτητες των μαχητικών του τελευταίου «Top Gun», έχει κοντά του τον Μπραντ Πιτ σε ακτινοβολούσα κατάσταση (και συμπαραγωγό), συνοδοιπόρο τον έμπειρο producer Τζέρι Μπρουκχάιμερ (οι «Μέρες Κεραυνού» που λέγαμε) κι ένα καστ που με τον νέο Ίντρις, τον Χαβιέ Μπαρδέμ και την Κέρι Κόντον (πανηγυρισμοί, έξαλλοι) θέλεις να βλέπεις. Έχει και μια υπόθεση για μια χαμένη (μυθοπλαστική) ομάδα της Φόρμουλα 1 που βολοδέρνει στον πάτο της βαθμολογίας, για να έρθει ένα ταλέντο κι ένας βετεράνος από τα...'90ς να την ξελασπώσουν.

Με σκηνές τραβηγμένες στο Βρετανικό Γκραν Πρι (και όχι μόνο), συνοδεία οδηγών του αθλήματος (ή και θρύλων - Λιούις Χάμιλτον) και όλων των παραφερναλίων (sic) του λαμπερού πεδίου δόξης που σχεδόν ανέκαθεν ήταν η Φόρμουλα 1, η ταινία υπόσχεται συνταγή, ταχύτητα και γύρισμα που «δεν έχουμε ξαναδεί». Το τρέιλερ είναι λιτό και αποτελεσματικό. 

Η ταινία της Apple λογαριάζεται για το καλοκαίρι του 2025, στις 27 Ιουνίου, έναν περίπου μήνα μετά το τελευταίο, άτιτλο ακόμα, «Mission Impossible», σε ένα box office που ναι μεν προτιμάμε 1000 φορές από τις περιπέτειες του Μυρμηγκανθρώπου στο Τα Πάντα Όλα σύμπαν του Δόκτωρα Παράξενου, αλλά είναι και ενδεικτικό του πόσο η εποχή των «τελευταίων φωτογενών» δεν πέρασε ακόμα στο χρονοντούλαπο.

Ιδού το τρέιλερ: