Ο Ρόλαντ Έμεριχ μιλά για έναν «πολύ δυναστευτικό» Τζέιμς Κάμερον όταν επιχείρησαν το «Fantastic Voyage»

Ο Τζέιμς Κάμερον δεν πρέπει να θυμάται ποιος είναι ο Ρόλαντ Έμεριχ.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Ο Ρόλαντ Έμεριχ μιλά για έναν «πολύ δυναστευτικό» Τζέιμς Κάμερον όταν επιχείρησαν το «Fantastic Voyage»

Τα πράγματα με το όνομά τους. Όταν κάποτε οι δυνάμεις της βιομηχανίας σκέφτηκαν να γυρίσουν ριμέικ του «Fantastic Voyage», μιας από τις ωραιότερες ταινίες «επιστημονικής φαντασίας» (βλέπει τα εισαγωγικά ο άνθρωπος του 4μισι χιλιάδες μ.Χ. και γελάει), ο Κάμερον έβαλε τον Ρόλαντ Έμεριχ στη θέση του οδηγού. Ο Έμεριχ γρήγορα τα παράτησε και το σχέδιο σταμάτησε εκεί. Πολλοί έκτοτε το φλερτάρουν, ο ντελ Τόρο ο Γκρίνγκρας (και ο Σον Λέβι αλλά μένουμε στους σκηνοθέτες), παγωμένα τα πράγματα.

Στο τρέχον Comic-Con, τα λέγανε Έμεριχ και Αντουάν Φούκουα σε πάνελ και έσκασε από βίντεο μια ερώτηση του Λουί Λετεριέ (που κάποτε σκοτώθηκε με τον Νόρτον και κατέστρεψε το 2ο «Hulk») περί εκείνου του σχεδίου, οπότε ο Γερμανός τα 'πε σταράτα. «Ο Τζέιμς Κάμερον είναι πολύ δυναστευτικός και σε κάποιο σημείο παρέδωσα. Είναι ταινία σου, ή ταινία μου; Ήμασταν σε πρώιμα στάδια και διερωτόμουν γιατί είναι τόσο δυνάστης. Να πω ότι εγώ κάνω αυτά που κάνω. Όταν δεν μπορώ να τα κάνω, δεν με ενδιαφέρει το σχέδιο. Τόσο απλά. Οπότε όταν κάποιος μου λέει κάτι πάνω σ' αυτό και είναι ισχυρότερος από εμένα, παραιτούμαι.»

Να το πούμε κι εμείς έτσι, φίλε Ρόλαντ, που αγαπάμε και το «Day After Tomorrow» σου περισσότερο από τον πατέρα μας και θεωρούμε και το «Moonfall» ΕΠΟΣ της φάσης του. Όλα τα δίκια έχεις, αλλά που έμπλεξες. Ο Τζέιμς Κάμερον, με κάθε λόγο με το μέρος του επίσης, είναι κάπου ορεινά και δεν βλέπει κανέναν. Άντε πες να μιλήσει με τον Σπίλμπεργκ. Καλά θα έκανες να τον ακούσεις βέβαια γιατί θα έβγαζες καλύτερη ταινία από αυτήν που θα σκαρφιζόσουν, αλλά και που έφυγες και 20 χρόνια μετά μάθαμε τι σκεφτόσουν, πάλι ωραίος είσαι.

Να, ενδεικτικά ας πούμε, τον περασμένο Απρίλιο ο Κάμερον ρωτήθηκε σε masterclass στην Παρισινή Σινεματέκ (όχι το Comic-Con) για εκείνο το σχέδιο και για τον προσφάτως μακαρίτη Λάνταου είπε και για τις ιδέες που έπεφταν τότε με τον παραγωγό είπε, το όνομά σου δεν αναφέρθηκε. Μάλλον δεν σε θυμαται, εδώ που τα λέμε.

Τρέιλερ: Ο Κέβιν Σμιθ ποντάρει στη νοσταλγία με την «4.30 Movie»Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα: Ο Τζίμι Κίμελ αρνήθηκε την 5η του παρουσίαση Όσκαρ στην τελετή του 2025