Στο όχημα του κινηματογραφικού «Peaky Blinders» και η Ρεμπέκα Φέργκιουσον!

Ο Τόμι Σέλμπι «δεν έχει κλείσει τους λογαριασμούς του» με τον Κίλιαν Μέρφι και για καλή μας τύχη το καστ της ταινίας μόλις απέκτησε άλλον αέρα.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Στο όχημα του κινηματογραφικού «Peaky Blinders» και η Ρεμπέκα Φέργκιουσον!

Η Ρεμπέκα Φέργκιουσον ανήκει στην ομάδα «Peaky Blinders» που είναι ήδη σε προ-παραγωγή. Η Σουηδή (με Αγγλίδα μαμά) δεν ήταν στην τηλεοπτική σειρά, οπότε έχουμε έναν νέο ρόλο στην ταινία που ως γνωστόν επεκτείνει το τηλεοπτικό σύμπαν. Ο Στίβεν Νάιτ βέβαια υπογράφει το σενάριο, ο Τομ Χάρπερ σκηνοθετεί. Ίσως θα έπρεπε να το κάνει ο ίδιος ο Νάιτ. 

Για τον Μέρφι αυτή θα είναι μια αντιβιοτική ένεση  στην πάθηση της μεταοσκαρικής νηνεμίας, που δεν πρέπει να έκατσε και άσχημα. Όπως είπε όταν ρωτήθηκε, «καθώς φαίνεται ο Τόμι Σέλμπι δεν έχει κλείσει τους λογαριασμούς του με μένα». Στην παραγωγή είναι και πάλι ο Νάιτ, όπως και ο Μέρφι, σε συνεργασία με το κινηματογραφικό σκέλος του BBC.

Η Φέργκιουσον, μια από τις ηθοποιούς που ανάβουν ένα καντηλάκι στον Τομ τον Κρουζ, όχι βέβαια γιατί είναι τόσο καλές αλλά γιατί είχαν την τύχη να γίνουν διάσημες (η Ρεμπέκα μετά το «Mission Impossible» που φώτισε, αλλά θυμηθείτε και την Έμιλι Μπλαντ πριν/μετά το «Edge of Tomorrow», αν δείτε την φιλμογραφία Κρουζ θα βρείτε και μερικές ακόμα), έχει ήδη στην πλάτη τα δύο «Dune», εμείς την αγαπάμε και στον «Χιονάνθρωπο», ενώ τώρα επίκεινται τα «Mercy» (με Κρις Πρατ) και ακούγεται και μια (πολυπόθητη) ταινία-επιστροφή της Κάθριν Μπίγκελοου με το Netflix. Τεράστιο κρίμα πόσο βύθισε το «Detroit» (2017) την Μπίγκελοου, μια θαυμάσια ταινία που δεν θέλησε κανείς να δει.

Ωραία νέα, αναμένουμε.