Συντονιστείτε: Η 2η σεζόν του «Feud» έχει ένα καστ-όνειρο και προορίζεται για στέμμα του camp

Ο Ράιαν Μέρφι έχει σχεδόν έτοιμη την συνέχεια της επιτυχημένης σειράς, βασισμένος αυτή τη φορά στην ιστορική σχέση του Τρούμαν Καπότε με μια παρέα από κυρίες της υψηλής κοινωνίας, τις οποίες και συλλήβδην διέσυρε εν συνεχεία με ένα διήγημα που άφησε εποχή.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Συντονιστείτε: Η 2η σεζόν του «Feud» έχει ένα καστ-όνειρο και προορίζεται για στέμμα του camp

Η πρώτη σεζόν ήταν για την σχέση, μπρος και πίσω από την κάμερα, των Μπέτι Ντέιβις και Τζόαν Κρόφορντ, στα γυρίσματα του «Τι Απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν». Τώρα θα πάμε στα άδυτα μιας ιστορίας τόσο «Τρούμαν Καπότε» που δικαιολογείται μια ανυπομονησία, αλλά και ο τρυφερά εννοούμενος χαρακτηρισμός του camp.

Βλέπετε, στην ιστορία της «προδοσίας» μισής ντουζίνας κυριών της καλής κοινωνίας από τον δαιμονικό Καπότε, περνούν πηχιαίοι τίτλοι και ψιλά εφημερίδων μιας ολόκληρης εποχής, «δράματα» και «τραγωδίες» που αν δεν επρόκειτο ίσως για ανθρώπους εκνευριστικά μετατοπισμένους από την πραγματικότητα ημών υπολοίπων, τα εισαγωγικά θα ήταν παράταιρα. Ως εκ τούτου λοιπόν, «ρεβανσιστικά» φαντασιωτικό camp. 

Όταν ο Τρούμαν Καπότε παρέδωσε το «In Cold Blood» περιέπεσε σε ένα συγγραφικό μπλοκάρισμα φρικτό. Κάπου τότε ενεπλάκη λοιπόν με μια παρέα γυναικών της υψηλότατης κοινωνίας, οι οποίες όπως ήταν λογικό τον λάτρεψαν. Κι αυτός κράτησε μια-μια τις ιστορίες τους, ιστορίες που περιείχαν σκανδαλάκια, σκανταλιές και κανα φόνο, από εκείνα που κάθε υψηλή κοινωνία βαυκαλίζεται πώς έχει αλλά ποτέ δεν πιστεύει ότι θα βγει και παραέξω να ξεφτιλιστούμε. «Ερμής» του παραέξω έγινε ο Καπότε εκδίδοντας το «La Côte Basque, 1965», στον Esquire του 1975. Μια μικρή, αλμυρή ιστοριούλα, με όσα άπλυτα χωρούσαν και πολλά να υπόσχονται ότι θα έβρισκαν τη θέση τους στο «Answered Prayers», το τελευταίο βιβλίο του Καπότε που δεν ολοκλήρωσε τελικά ποτέ (αν και εκδόθηκε, λένε ολοκληρωμένο, το 1986 - δύο χρόνια μετά τον θάνατο του συγγραφέα). Οι γυναίκες, πλην μιας, εξοστράκισαν βέβαια τον Καπότε από τον κύκλο τους και δεν του ξαναμίλησαν ποτέ. Μια όμως πρόλαβε να αυτοκτονήσει πριν την δημοσίευση της ιστορίας.

Τον Καπότε υποδύεται ο Τομ Χολάντερ και τις κυρίες ερμηνεύουν οι (κρατηθείτε) Ναόμι Γουάτς, Ντέμι Μουρ, Νταϊάν Λέιν, Καλίστα Φλόκχαρτ, Μόλι Ρίνγκγουολντ (!!) και Κλοέ Σεβινί. Όχι άσχημα. Ο Γκας Βαν Σαντ σκηνοθετεί όλα (8) τα επεισόδια, με τον υποψήφιο για Πούλιτζερ Τζον Ρόμπιν Μπέιτζ να συγγράφει το σενάριο. Η ιστορία αντλείται από το μπεστ σέλερ του 2021 «Capote’s Women: A True Story of Love, Betrayal, and a Swan Song for an Era» του Λόρενς Λίμερ.

Η παραγωγή θα στα FX και Hulu στις ΗΠΑ και στο Disney+ στα καθ' ημάς, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί επίσημη ημερομηνία, κάπου στον χειμώνα. Απολαμβάνουμε την αναμονή.